Na konferenciji za novinare koja je bila održana povodom prijema građana u Gradskoj kući, VD načenik Uprave za građevinarstvo Miroljub Stanković je bio iznenađen činjenicom da uprava na čijem je čelu ne odgovara na zahteve za pristup informacijama od javnog značaja.

Redakcija je u periodu od zadnjih četiri meseca slala zahteve vezano za rad Uprave za građevinarstvo, naročito za broj dozvola, ozakonjenja i slične podatke iz domena rada ove uprave. Broj zahteva je dvocifren

Po mišljenju Stankovića, uprava ne zna ko im šalje zahteve, pa je prvo rekao da se sve lepo pošalje mejlom, a onda je pojasnio da može svako da šalje mejlom zahteve, jer svako može da otvori mejlove na portalima.

Pored ovih primeraka predatih na pisarnici Gradske uprave u Nikole Pašića 24, mejlom imamo poslato više zahteva, dok se u ovim primercima jasno vidi ko ih šalje, overeni su i pečatom.

Stanković je bio tema pisanja na našem portalu, jer smo došli do podataka da je pre stupanja na dužnost VD načelnika uprave potpisao građevinsku dozvolu za jedan objekat u niškom kliničkom centru.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.