Uprava za građevinarstvo je 7. decembra izdala građevinsku dozvolu Univerzitetskom kliničkom centru za izgradnju manjeg verskog objekta koji bi bio u sklopu samog kompleksa kliničkog centra. Dozvolu je potpisao VD načelnika Uprave za građevinarstvo Miroljub Stanković. Ono što je diskutabilno jeste da je dozvola potpisana 8 dana pre stupanja na dužnost VD. načelnika Uprave za građevinarstvo.

O celom slučaju smo pisali u našem tekstu, dok se danas na konferenciji VD načelnik Uprave za građevinarstvo izjasnio da “je on tamo išao pre postavljenja na to mesto, kao i da je taj objekat od važnosti, i da je radio samo po uputstvima”. Nismo saznali po čijim uputstvima je radio i potpisao građevinsku dozvolu pre formalnog postavljenja. Ujedno je bez razloga izneo tvrdnje da je sve u redu sa samom dozvolom, da nema nikakvih nepravilnosti, iako nije pitan za te detalje. Poslušajte pojašnjenja i opravdanje za ove postupke:

Iako Stanković tvrdi da je išao na posao i pre formalnog početka mandata, kad smo ga pitali ispred uprave da li je načelnik, on je u dva navrata ovako odgovarao:

Evo drugog primera kad je Stanković “bio na radnom mestu pre postavljenja”.

Danijel Dašić, Inženjer iz Niša je dao svoj stav povodom ovog slučaja:

“Ovo je tužno, svakome ko je svoju diplomu i znanje stekao, a ne kupio i plagirao. Tuga kad struka mora da objasni i opravda nestručnost. Videti kako politika svojim partijskim čeljustima lomi sve elemente uređene države, kako uništava svaku trunku stručnosti i briše zakone ove zemlje predstavlja poziv za buđenje, alarm zato što je tumor zahvatio jedina dva preostala temelja čovečnosti: moral i logiku. Deset zapovesti je odavno zaboravljeno, zatrpano kupovinom oprosta, a Ustav je zadnji put viđen prilikom inauguracije predsednika 2017, doduše pritisnut i zatrpan Miroslavljevim jevanđeljem. Možda je sudstvo sada nezavisnije, možda je tužilaštvo samostalnije nego što je bilo, ali sve je to džabe jer su i dalje vezani na veoma kratkom lancu. I dobro hranjeni od poglavice koji budno pazi da svaki od plemenskih propisa bude važniji od zakona i države. Stvar je u tome da smo se navikli i prihvatili to kao realnost.

Danijel Dašić ne vidi ulaz u garažu u dokumentaciji
Danijel Dašić – građanin nepokorni

Ovo nije više izuzetak koji potvrđuje pravilo, ovo je bezakonje u kome se nestajemo.

I kao ljudi, i kao grad, i kao država. Moraćemo da se vratimo par hiljada godina unatrag, da bi napravili totalni reset drštva i države, doslovnom primenom deset zapovesti, i Dušanovog zakonika, kao možda jedinog efikasnog leka za ovaj apsurdistan koji živimo. I da, ne treba zaboraviti, krivi su i svi oni koji su ćutali”… pojasnio je Dašić za Nišku Inicijativu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.