Milan Milenković - Narodni pokret Srbije

Narodni pokret Srbije kritikuje trenutnu situaciju u sportu u Nišu, i osvrnuli su se na nekoliko aspekata, dok je najbitniji kašnjenje raspodele novca organizacijama u oblasti sporta.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

Hitno izvršiti raspodelu i Isplatu sredstava niškim klubovima.

Niški sport je proteklih četiri godine u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog neobjašnjivo slabog finansiranja iz gradskog budžeta. Budžet za sport grada Niša je i ove godine nedovoljan za opstanak klubova, pritom ta minimalna sredstva još uvek nisu raspodeljena. Komisija za sport još uvek nije izvršila bodovanje klubova, tako da klubovi ne samo da nisu dobili isplatu za prvi kvartal, već ne znaju sa koliko novca raspolažu u tekućoj godini. Budžetska sredstva grada Niša, nisu ničija lična svojina zato Narodni pokret Srbije Niš, zahteva hitnu isplatu sredstava sportskim klubovima.
Nedopustivo je da Gradonačelnica Niša prebacuje odgovornost za tragično stanje u niškom sportu na sportske radnike i optužuje ih za korupciju. Sportska infrastruktura je u očajnom stanju iako gospođa Sotirovski treću
godinu za redom najavljuje da će deo novca od Kupa Radivoja Koraća biti uložen upravo u rešavanje ovog problema.
Za ozdravljenje niškog sporta potrebna je ozbiljna četvorogodišnja strategija i ona će biti jedan od prioriteta Narodnoig pokreta Srbije nakon promene vlasti.

Milan Milenković, Predsednik Opštinskog odbora Narodnog pokret Srbije u Nišu,

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.