Skupština grada

“Sportista godine Niša” je nagrada koji je godinama unazad dodeljivalo udruženje Sportskih novinara. Na današnjem zasedanju na dnevnom redu se našla promena ove odluke koja formalno sada treba da dođe iz Gradskog veća grada Niša.

Najboljeg sportistu godine je do sada ne samo birala sekcija sportskih novinara, već je i na konkursu opredeljivao grad preko komisije i sredstva za Sportski bal na kome su “odabrani novinari i stručnjaci” davali priznanje i nagrade na teret građana Niša. Sva organizacija i novac su išli preko nekoliko udruženja a pod komandom “družine klubova” okupljenih oko Sportskog saveza Niša i sekcije sportskih novinara. Do sada se sa velikim budžetom jako lako organizovao “gala bal” gde su šetani i dovođeni neki većnici i gradonačelnici, koji su povećavali budžete klubovima.

Darko Bulatović
Sportista godine grada Niša (ni)je bila nikad u rukama Gradonačelnika

Darko Bulatović u čije vreme vođenja grada budžet za sport  povećan je sa 160 na 400 miliona, pa je Bulatović u raspravi tražio je da se preispita ova odluka, ali je u raspravi izašlo na videlo da se bivši Gradonačelnik ne seća da li je i kada potpisivao odluke o samoj izboru za sportistu godine, kao i da li je u praksi bilo drugačije tada. Na kraju se duža rasprava svela na molbu da se možda nadležna komisija proširi u stastavu za ovu nagradu, jer je trenutno novo rešenje da komisija za sport(u neizmenjenom sastavu) preuzme i ovu nagradu u svoje razmatranje.

Dragana Sotirovski
Nagrada od sada na odlučivanju kod Gradonačelnice i Veća

Odluka o daljem sprovođenju izbora ove nagrade biće na Gradskom Veću tj Gradonačelnici, kao što i piše u izmeni Odluke o ostvarivanju potreba i interesa građana Niša u oblasti sporta koja je bila na dnevnom redu današnjeg zasedanja.

U raspravi su učestvovali odbornci SNS-a kao i opozicije, dok je u raspravi Bulatović bio suprotnog mišljenja u odnosu na sve druge govornike.

Sa druge strane, Gradonačelnica Niša je iznela stav da je na “Gradu” da izabere sportistu godine.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.