Parking servis

Radnik Parking servisa je u toku jučerašnjeg dana u toku snimanja klipa od strane jednog Nišlije uputio uvrede i pretnju na račun ovog građanina. U ulici Vojvode Tankosića, po standardnom modelu rada, Parking servis je krenuo u kampanjsko uklanjanje vozila koje nikom ne smetaju u delu grada koji nije zoniran.

Radnik Parking servisa se na samom kraju video čuje kako izriče uvrede i psovke, a u toku snimanja, već redakciji poznati radnici su slikali telefonom građanina, za šta treba Osnovno javno tužilaštvo da se pita za mišljenje.

Na kraju snimka koji nam je poslao građanin, jasno se čuju psovke-pretnje dok je u toku snimanja samog klipa, već poznati radnik parking servisa koji je već kažnjavan zbog gestikulacije i ponašanja prema novinaru Niške Inicijative, slikao građanina koji je pravio reportažu.

Direktor Dejan Dimitrijević
Direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević

Pozvali smo VD direktora Parking servisa Dejana Dimitrijevića i pitali ga za mišljenje, kratko nam je rekao da mu pošaljemo snimak i da će radnici biti sankcionisani ako postoje osnovi. Do sada su radnici Parking servisa bili sankcionisani za ovakvo ponašanje.

Reportažu sa jednim od aktera koji slika građanina u ovom zadnjem primeru, pogledajte na video prilogu, gde se na kraju vidi ponašanje, dok su psovke zvučno prikrivene:

Apelujemo na građane da svaki put kada mogu snimaju postupanje svih institucija, naročito ovakvih radnika koji primaju platu u javnom sektoru, rado ćemo kao medij da objavimo ovakve snimke, da se vidi ko prima platu i zbog čega.

Da se prisetimo, Parking servis ima godišnji obrt od 600 miliona dinara od poslova parkiranja koju im je grad omogućio. Večeras 22. decembra od 18h u restoranu Bolji život, radnici Parking servisa i pozvane zaslužne članice i gosti iz gradskih institucija (koje dolaze besplatno) proslaviće novu godinu delimično na račun svih nas. Neka im je sa srećom, neka uživaju i vesele se, imaju zbog čega.

Hvala im što postoje


Dopuna teksta posle uvida u snimak uprave Parking servisa

Po uvidu u predmetni snimak koji smo dostavili direktoru Parking servisa Dejanu Dimitrijeviću, uvidom u isti, utvrđeno je da je osoba na kraju snimka koja je uputila snimljene verbalne uvrede, po izjavi Dimitrijevića, nije radnik Parking servisa i da nije poznato lice zaposlenima u Parking servisu.

Zbog čega su radnici Parking servisa na snimku slikali Nišliju koji je snimao klip, ostalo je nepoznato.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.