Načelnik niške Policije Virijević se pojavio ispred građana koji protestuju povodom nesreće koja se desila 4. januara.

Kolona okupljenih građana je sa Bulevara Medijana gde se i desila nesreća, nastavila mirnom šetnjom do uprave saobraćajne Policije u Nišu. Protest koji je počeo oko 15h, pretvorio se u mirnu šetnju. Na protestu je bilo jako puno građana, dok je Policija pomagala i učestvovala u zaustavljanju saobraćaja na ulicama.

Posle inicijalnog okupljanja građana ispred sedišta niške saobraćajne Policije, načelnik niške policije Virijević, u pratnji čelnika saobraćajne policije Petkovića, pojavio ispred građana koji su tražili da im se obrati neko od nadležnih.

Građani stigli do sedišta saobraćajne Policije

Iako su okupljeni građani bili izrevoltirani neradom i nedostatkom prevencije ovih događaja od strane Policije, načelnik Virijević je rekao okupljenima da je sve policajce povukao čak i sa godišnjih odmora.

Građani su tražili da se Policija pozabavi situacijom u saobraćaju, kao i sigurnošću svih građana, naročito dece. Tražilo se od nadležnih da se radi preventivno. Bilo je i povika “ostavka” zbog propusta koji su po mišljenju okupljenih doveli do ove tragedije.

Na skupu su bili prisutni članovi porodice stradalih u nesreći od 4. januara.

Na facebook strani Niške Inicijative mogli ste da pratite LIVE celog protesta i šetnje.

Slike sa skupa pogledajte u galeriji:

Pogledajte još dva video snimka sa Youtube kanala:

Nov protest je zakazan za sledeću subotu u 15h, ali građani će se okupiti ispred Saobraćajne Policije a ne na mestu saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana.

Niška Inicijativa će na dalje izveštavati sa ovih protesta.