Po prijavi koju je podneo Srđan Nonić urednik Niške Inicijative protiv većnika za sport Branislava Kačara, Policijska uprava u Nišu je saslušala Kačara. Prijava je podneta zbog pretnji koje je Kačar preko telefona uputio Noniću još jula meseca 2020. godine.

U pozivu koji je Kačar uputio Noniću, izrečene su po mišljenju Nonića, pretnje po život i telo, pa je sadržinu celog razgovora detaljno preneo u pisanu prijavu koju je podneo Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Nonić je saslušan u policiji, tričavih više od pet meseci posle događaja.

Naime, Kačar je bio revoltiran pisanjima na portalu Niške Inicijative koja su se bavila sportom, finansiranjem sporta, kao i radom Gradskog Veća, pa je u naletu emocija uputio poziv sa pretnjama.

Kao i u svim slučajevima do sada, naročito onim koji se vode protiv javnih funkcionera, svakog dana očekujemo da dobijemo rešenje Tužilaštva kako se prijava odbija sa nekim objašnjenjem koje će biti “adekvatno” i pravno zadovoljavajuće. Po dobijanju oslobađajućeg rešenja osnovnog tužilaštva, detaljno ćemo da objavimo obrazloženje.

“Ovo nije ni prvi slučaj pretnji, kao ni slučaj napada na mene, tako da će ovo biti zadnje prijava koju sam podneo. Od sada ću da se branim sam, od organa ove države ne očekujem ništa kao i do sada. Ne razumem više zbog čega postoje… Možda ja ne razumem, ali je pitanje dana kad ću posebno da posvetim vreme da ih sve pitam poimence o njihovom radu…” dodaje Nonić.

Evo kako izgleda kad se uživo pita Kačar šta je hteo da kaže preko telefona. Nema šta da kaže uživo, samo preko telefona:

Stav redakcije i saradnika: Hvala im što postoje!