Pri poseti stanici Komunalne Milicije, pored očiglednog nedostatka adekvatnog izgleda jedne službe, zatekli smo sledeće stvari:

Na spisku 40 radnika, u prvoj smeni upisano je samo i jedino 5 radnika. Uredno se ne upisuju Načelnik Milan Đorđević i njegov zamenik ili šef Nikola Stanojević. Ovo nam je usmeno potvrdila radnica koju su zvali “Emica” koja je radila na prijavnici. Izjavila je da Načelnik i Šef se ne upisuju. Na pitanje: da li je načelnik Đorđević u objektu i da li bi hteo da daje izjavu, policajac na prijavnici je rekao da ne zna da li je u zgradi. Iako zgrada ima 3 prostorije, ponovljeno je pitanje kako to da dežurni policijac ne zna da li je načelnik u objektu, na to je rekao da nije siguran da li je načelnik u zgradi.

Nastavljeno je ponašanje koje nije adekvatno za jednu službu koja nosi uniformu. Dostavljamo i rezultate ankete o Komulnoj Miliciji gde smo pitali građane šta misle o ovoj službi:

Načelnik Milan Đorđević
Da li Komunalna milicija radi bilo šta na unapređenju komunalnog reda u Nišu?
Nenad Stanković
Nenad Stanković kao novi Većnik, Odbornik i PR Direkcije ne odgovara na pitanja; foto: Niška Inicijativa

 

Niš je dobio novog Većnika, Nenada Stankovića, za kog radnici gradske uprave tvrde da je glavna spona koja podržava ovakav rad Komunalne Milcije. Javnost je već upoznata sa spaljivanjem dokumentacije koju su Komunalci prikupljali i nezakonito davali Direkciji za javni prevoz za pisanje kazni. Uskoro još tema i tekstova na temu rada/nerada Komunalne Milicije grada Niša kao i praćenje rada novih Većnika u Nišu.

 

 

 

I naravno, Hvala im što postoje… Građani misle da ne treba da postoje…

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.