Pored preporuke Kriznog štaba Niša da javne česme ne rade, česma na Trgu Vojske je puštena i radi. Igor Vučić direktor JKP Naissus nam je objasnio da oni rade samo i jedino tehničku proveru i uzorkovanje, dok je samo puštanje česmi u pogon na Opštinama.

Saša Markišić načelnik opštinske uprave u Medijani objasnio je za Nišku Inicijativu da oni nisu pustili česmu u rad na Trgu Vojske i da će ekipe danas obići ovu lokaciju. “Mi nismo pustili tu česmu, ne rade i ostale, poslaćemo ekipu, neko je to pustio na svoju ruku” izjavio je Markišić

Preporuka Kriznog Štaba je da česme ovog leta ne rade, suprotno tome česme u Niškoj Banji rade, pa nije jasno zbog čega na svakoj opštini u Nišu pravila nisu ista.

Na snimku se jasno vidi da sama česma više liči na ruinu a ne na javnu česmu kakva dolikuje da bude u gradu. To je još jedna slika institucija našeg grada.

Činejnice ostaje da Nišlije ovog leta nisu imali vodu da se umiju, osveže i operu ruke po vrelim danima. Iako je moglo da se nađe lakše rešenje, kao česme koje rade samo jedan deo dana ili česme sa senzorom, institucije su naravno ostale bez ideje. Možda ideje nemaju, ali plata ide redovno. A Vi Nišlije, kako ste?

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.