krpljenje ulica

Kvalitet krpljenja ulica u Nišu odavno je prestao da bude upitan, jer smo više decenija unazad navikli na pad kvaliteta ali i odgovornosti. Naravno, svaki put na razuvere da ne može gore, makar davali i 1.5 ili 1.6 milijardi za sređivanje, održavanje i izgradnju ulica.

Direkcija za izgradnju grada slika
Kvalitet krpljenja ulica u Nišu zasluga ekipe iz Direkcije

Sam kvalitet krpljenja ulica je upitan iz razloga što sama Direkcija za izgradnju grada koja je upravljač puteva, vrši nadzor nad samim sobom, za šta je u prethodnoj godini inkasirala oko 7.5 miliona dinara, dok se ukupna cifra za razne nadzore koje joj grad poveruje, dobacuje na preko 80 miliona dinara. Direkcija za izgradnju grada je u prethodnim godinama vršila i nadzor nad “zoohigijenom u Nišu” iako nema nijednog Veterinara niti stručnjaka iole bliske struke.

Izrekao pretnje
Osoba koje izrekla “pretnje” delovala mi je kao validna opasnost zbog čega je snimljena.

Na snimanju ovog video izveštaja sa terena, jedan od “radnika ili nadzornika” je uspeo da mi uputi upozorenje “nemoj da snimaš, praviš si probleme, će si imaš probleme, lepo ti kažem”. Po početku snimanja, ista osoba je zvala nekog i fotografisala me je, zbog čega je i sama snimljena.

Kao što sam spomenuo u samom snimku, dobro je što su zakrpili ulicu, ali mnogo je da tražim da je zakrpe a da bude i kvalitetno.

Ne možeš u istu rečenicu da staviš “kvalitetno” i “krpljenje ulica”. Izaberi jedno!

Što se tiče sadnica i šahti, i to može da se zakrpi i asfaltira, na brzaka, jer pobogu, ko će to sve da prekontroliše od onih pet stručnjaka iz Direkcije sa licencama koje potvrđuju da dobro rade svoj posao, za koji ih svi mi plaćamo da ga rade, izvode i kontrolišu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.