Iako je u današnjem privođenju Veljka Belivuka, vođe navijačke grupe „Principi“ i čoveka koga policija označava kao člana kavačkog klana, učestvovalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca, on je pušten samo nekoliko sati kasnije nakon što je dao izjavu u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). 

Piše: Bojana Pavlović

Belivuk je danas po sletanju na beogradski aerodrom iz Crne Gore odveden u SBPOK. Tamo je ispitivan o putovanju u Crnu Goru gde je navodno planirala njegova likvidacija. Belivuka i njegovog saradnika Marka Miljkovića sačekalo je desetak naoružanih policajaca od kojih su neki bili i maksirani, kao i više policijskih vozila sa upaljenim sirenama.

Iako je zbog toga delovalo da je uhapšen zbog nekog ozbiljnog krivičnog dela, policija je Belivuka saslušala a zatim pustila.

Belivuk je vođa kriminalno-navijačke grupe pod nazivom „Principi“ i, prema podacima policije, član crnogorskog kavačkog klana koji je godinama u sukobu sa suparničkom škaljarskom grupom. Ovaj kriminalni rat odneo je blizu 50 života.

On je ranije bio član grupe „Janjičari“ koju predvodio poznati kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. Prema informacijama obaveštajne agencije BIA, Stankovića je ubio škaljarski klan, o čemu je KRIK ranije pisao. Ovo ubistvo policija, međutim, nikada nije zvanično rasvetlila.

Posle njegovog ubistva Belivuk je nastavio da predvodi grupu „Principi“. Belivuku se sudilo za različita krivična dela, uključujući i za pomaganje u ubistvu, ali za ovo nije osuđen.

Odnedavno se nalazi na meti prorežimskih medija.

Više o Belivuku pročitajte u ovom tekstu.

Tekst preuzet sa sajta www.krik.rs