Pčelica

Konkurs za direktora Pčelice raspisan je sredinom avgusta i završava se sledeće nedelje. Posle dva VD mandata trenutne direktorke Svetlane Mitić, iz ustanove kao i vladajuće stranke, očekuju da trenutna direktorka i pored svih problema koje je ustanova imala, ostane na čelu ove možda najbitnije ustanove grada Niša.

Po informacijama koje smo dobili od više izvora,  konkurs za direktora niko nije očekivao sredinom avgusta, u vreme letnjeg raspusta, dok se ni u jednom lokalnom mediju nije našao podatak o tome.

Konkurs za direktora Pčelice na period od 4 godine

Koristimo priliku da obavestimo javnost da se na ovom konkursu bira direktor na period od 4 godine. Sve tesktove o ovoj ustanovi i problemima koje je imala u prethodnom periodu možete pronaći na ovom linku.

Prethodni konkurs za direktora ove ustanove je oboren i poništen, zbog više nepravilnosti, dok je konkurs za 75 vaspitača na apelacionom sudu, posle prvostepene presude koja je bila na štetu ustanove.

Svetlana Mitić na konvenciji SNS-a u Nišu

Nisu ovo i jedini primeri, više presuda radnika je bilo na štetu ustanove, baš u vreme mandata Svetlane Mitić.

Izjave više izvora iz SNS-a govore da “koordinator  SNS-a Bajagić preko jednog većnika saradnika” odlučuju o ishodu konkursa i da se ozbiljno radi na tome da se trenutno rukovodstvo ostavi na svojim pozicijama. Sagovornici takođe misle da je tako zbog privatnih biznisa preko koji se troši budžet Pčelice koji na godišnjem nivou prelazi milijardu dinara.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.