Čairska rolerijada održaće se u petak u Nišu, sa početkom u 18 u parku Čari na glevnom šetalištu. Trka je namenjena prvenstveno deci rekreativcima, ali ima i starijih kategorija u zvaničnom programu.

Čairsku rolerijadu organizuje Sportski klub Oxigen, i iz kluba potvrđuju da su obezbedili medalje za učesnike, kao i da je staza kružna i adekvatna za sve uzraste i nivoe znanja.

Čairska rolerijada u petak u Nišu

Sportski klub Oxigen će u petak 26. juna sa početkom u 18h organizovati “Čairsku rolerijadu” u parku Čair na glavnom šetalištu.

Trka je namenjena omasovljenju i promociji roller sporta i sporta uopšte. kategorije su podeljene po godinama, ideja organizatora je bila da što više katogorija ima da bi se što bolje sagledala deca u najmlađim kategorijama i animirala, gde je razlika od godinu dana velika.

Kategorije su do 5 i 5 godina, 6 godina, 7 godina, 8 godina, 9 godina, 10-12, 12-14, 14-16 i 17+. Posebno će se bodovati muški i ženski takmičari.

Takmičari mogu na trci da učestvuju u rekreativnim tj dubokim rolerima, zabranjeno je korišćenje plitke i poluduboke cipele na rolerima.

Oxigen klub je radio i akciju besplatne škole rolera koju svake godine rade u promotivne svrhe.

Oxigen škola rolera, kako kažu u Oxigen klubu, ima cele godine aktivnosti koje su pored rolera i škola klizanja kao i škola skijanja za svu decu koja uspešno savladaju rolere i klizanje. Ove godine klub namerava da ponovo krene sa “školom parterne gimnastike i agilnosti” poznatijem u narodu kao “škola sporta” zbog “Covid19 pauze” u aktivnostima u zatvorenom prostoru.

U klubu smatraju da je fizička aktivnost dece jako bitna za celokupan razvoj deteta. Naglašavaju da i zakonski akti isto govore i važnosti bavljenja sportom u najmlađem uzrastu ali i od strane stručnog kadra, što nije slučaj u svim klubovima.

Pozivaju se sva deca koja voze rolere da učestvuju u ovoj javnoj manifestaciji koje ja zakazana za petak 26. avgust sa početkom u 18. Prijave su moguće 15 minuta pre početka trke, ili porukom na FB stranu kluba sa podacima deteta.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.