Pčelica i keks

Konkurs za direktora Pčelice je prethodnih dana kontrolisan od strane Prosvetne inspekcije, isti zapisnik smo tražili od nadležne uprave, a u Ministarstvu su posle “verbalnog driblanja” po sistemu objašnjavanja “kako funkcioniše ministarstvo…” priznali da je isti zapisnik stigao kod nadležnih.

Konkurs za direktora Pčelice je dobio i zapisnik sa konstatovanim nepravilnostima, ali i posle slanja poruka i poziva upućenih ministru Ružiću, Niška inicijativa nije uspela da dobije relevantne podatke iz samog ministatrstva. Izričiti su bili da mogu samo na mejlove da odgovore.

Upravi za društvene delatnosti u Nišu je poslat zahtev već prošle nedelje, i uz lično urgiranje da se postupak odgovora ubrza, tj da se ne čeka 15. dan da se odgovori, i od njih smo dobijali administrativne odgovore “da će nam biti odgovoreno u zakonskom roku”.

Konkurs za direktora Pčelice i ćutanje ministra Ružića na pozive

Zvali smo i upravu Pčelice, ali se na zvaničan telefon sa sajta niko ne javlja. Ne javlja se ni trenutna VD direktorka Svetlana Mitić.


Prema informacijama koje ja imam, inspekcija je utvrdila niz nepravilnsti, izdvojiću jednu, a to je da je ista osoba predsednik saveta roditelja i član Upravnog odbora, što je suprotno Zakonu i sprečavanju korupcije. Ovo sve znači da konkurs mora da bude poništen, a da Svetlana Mitić ne bi smela zbog toga is vega unazad nakoliko godina ne bi smela da bude ni kandidat a kamoli da dobije nov mandat i da nastavi sa urušavanjem ustanove, pojašnjava narodna poslanica Jelena Milošević.


U prethodnom periodu Pčelicu su tresle brojne afere, ali nema reakcija nadležnih, a umesto brige o situaciji u samoj ustanovi, za alarmiranje javnosti povodom keksa sa isteklim rokom trajanja, krivičnu prijavu od strane Pčelice su dobili urednik Niške inicijative Nonić, kao i poslanica SSP-a Jelena Milošević.