Oko sokolvo u Nišu

Protest protiv “Oka sokolovog” najavljen je za petak u 18h ispred Gradske kuće u Nišu. Više najava se prethodnih dana pojavljivalo na društvenim mrežama, a jedna od najava je i nestala ubrzo posle objave.

Na nekim lokalnim medijima najava za protest je pojašnjavana zahtevima privatnih firmi da im se omogući istovar robe ispred lokala, dok su na te navode građani negodovali jer nije pominjanja na mestima gde je bila najava o tim zahtevima.

Protest protiv Oka sokolovog zakazan za petak 14. 10. u 18h ispred Gradske kuće

Naime, zahtevi su bili fokusirani na probleme običnih građana koji su počeli da dobijaju kazne, grad nije obezbedio parking mesta a krenuo je  u kampanju kažnjavanja.

Na zahtev više građana, redakcija je pojasnila u ovom tekstu ono što se pisalo na medijima i društvenim mrežama, jer su zahtevi bili opravdani.

O temi “Oko sokolovo” kao i o radu Parking servisa, kao i Komunalne Milicije, pisali smo u jako puno tesktova, dok smo saznali da je u pripremi i izmena Odluke o komnunalnom redu grada Niša po kojoj građani i dobijaju kazne, pa ćemo u narednom periodu pratiti ovu temu detaljno.

Ukoliko želite da pročitate mišljenje pravnika koji je najviše doprineo javnoj raspravi na ovu temu, posetite sajt Pravnog Portala.