Nova fontana u centru Niša je danas ponovo otvorena, ovog puta sa žutim patkicama i ovog puta fontana je radila. Grupa aktivista je organizovala ovo otvaranje dok je Slavko Blagojević kao umetnik i vlasnik firme “inkasirao 500 i kusur miliona” od ovog posla.

Nova fontana u centru Niša naravno nije koštala “500 i kusur miliona”, već nije koštala ni dinar građane, a čak je i radila, za razliku od postojeće koja ne radi i pitanje da li će i kada će da proradi.

Trg i fontanu u centru grada od početka gradnje još u vreme vladavine bivšeg Gradonačelnika Darka Bulatovića pa sve do Gradonačelnice Dragane Sotirovski, prati spor i neefikasan rad izvođača, problemi u završnici radova i naravno i kvalitet svega izrađenog. Naravno, glavni tvorci ovog stanja u institucionalnom smislu jesu Direkcija za “razgradnju” i Zavod za “favelizam” koji su smislili tj. izveli kao upravljači ovaj projekat.

Nova fontana u centru Niša ponovo otvorena

Građani koji su prolazili pozdravljali su samu akciju otvaranja fontane, dok su mlađe Nišlije bile više zainteresovane za ovu akciju.

Naravno, nastavljamo sa praćenjem rada institucija i pratimo probleme koje Nišlije imaju, pomoći ćemo i opet kada treba, dodaju okupljeni iz ekipe koja je organizovala ovo otvaranje fontane u centru Niša.

Na kraju otvaranja fontane, Slavko Blagojević je neodgovornoj vlasti u Nišu ostavio jednu malu žutu patkicu, za uspomenu.Živeo Niš!

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.