Vozilo koje se vozi po Čairu

U toku dana u parku Čair se mogu videti motori koji se voze po parku, pored električnih skutera i autića za decu (novijih modela koji su veoma brzi i snažni) sada imamo i kola koja sa vremena na vreme ulaze i koriste park kao prečicu za svoje “poslove”.

Pa je tako vožač Dačije sa slike i snimka u sred dana slalomom između ljudi i dece projurio kroz park bez trunke sramote i straha. Posle toga parkirao je vozilo i pridružio se jednom od klubova koji treniraju u Čairu. Na licu mesta je bila Komunalna Milicija i jedan od šefova Grubišić, koji je uredno opominjao trenere samo nekih klubova da “deca ne smeju da gaze travu i da se ne baca đubre po parku” a posebno je napomenuo da deca ako treniraju u parku “klub mora da ima dozvolu grada za to jer je park gradsko vlasništvo”. Više puta mi je napomenuo kako treba da prijavljujemo skupove u opštini.

Skupovi se prijavljuju Policijskoj upravi u Nišu, dok se od opštine traži dozvola za korišćenje površine koju zauzimaš manifestacijom. Ni u jednom zakonskom aktu ne postoji obaveza ili predlog da se svaki trening prijavljuje. Za ovo sam pre više godina lično pitao jednu od opština i dobio adekvatan odgovor, koji čekam da uručim prvom “stručnjaku” koji se upeca.

Pri dolasku do trenera klubova koji su opominjani, Komunalni Milicajci su uredno prošli pored parkiranog motora velike kubikaže u parku i niti su opomenuli niti napisali kaznu za vožnju po parku. Lično sam se raspravio sa njim i bio svedok svega što se desilo.

Lično sam stigao Komunalne Milicajce i na insistiranje ukazao na incident sa vozilom i pokazao im snimak koji sam sačinio. Video sam i da je napisano više prijava i da su neki “roditelji dece iz nekog kluba” pomerali vozila koja inače stalno tu parkiraju, jer im je blizu, pobogu.

O ovom događaju kao i izrečenim stvarima od strane službenog lica, biće obaveštena i Komunalna Milcija i Načelnik, tražiće se izjašnjenje a obavestićemo i naćelnmika Gradske Uprave Ljubišu Janića, koji je od kako znam za čoveka na sastanku, u pauzi lomljenja telefona i udaranja kao i laganja u kameru N1 televizije.

Pogledajte snimak vožnje kolima po parku vozila registracioje NI 006-EF:

Ovo je prvi od tekstova serijala o radu Komunalne Milcije grada Niša, dokumentacija koju skupljamo mesecima je sada već obimna.

Hvala im što postoje.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.