Ko je neprikosnoveni kralj grada Niša, tkz Kingpin? Ko je glavni za bitne stvari u Nišu? Ko može da uradi sve šta hoće, da “završi” svima sve šta hoće i koga niko ne dira? Ako neko misli da je prvo lice grada Gradonačelnik ili Gradonačelnica, možda je samo delimično u pravu, jer jako dobro se zna gde su tokovi moći za one koji prate političku a neki bi rekli organizovano kriminalnu aktivnost u Nišu.

Da, kralj Niša je jedna osoba iznad svih drugih koju niko ne dira iz “organizovano kriminalno političko pandursko tužilačkih krugova”, zar ne? Zar jedino tako možemo da objasnimo kako nam se grad raspada, svi vide da se troše enormni novci, ali niko ne vidi gde idu.

Ta osoba je svima pomogla, završila ponešto, posle toga ima sve i svakog u svom džepu, niko ne pominje tu osobu, i može da uradi šta god želi. Čak i u ratu klanova unutar “krininalne organizacije u Gotham city-ju”, niko ne pominje glavnog. Glavni je onaj koji ima polugu da sve pomeri, ali bira šta radi, ne dira druge da i oni rade šta treba, jer ipak, tako najbolje funkcioniše kriminalna organizacija ispred koje stoji parkiran najskuplji džip najseljačkije marke na svetu na stranima tablicama, zar ne?

Ta osoba može čak da bude zaslužna i za milionske gubitke na štetu naše dece, jer njihova samo treba da budu živa i zdrava i da žive lepo, dok našu ko šiša…

Ta osoba može da bude zaslužna što propada “tamo ono gde se naša deca čuvaju, spavaju i jedu”, zato što se i oko nje vrti što deca spavaju na starim dušecima, jedu splačine, čuvaju ih oni koji su primeljni na propalim konkursima koji su protivzakoniti, ali niko ništa ne može da uradi povodom toga. Kingpin se pita.

Može da naruči i 10.000 sendviča zbog kojih deca u obdaništima ne dobijaju ono što je trebalo po meniju, ali opet, ko šiša našu decu kad ima za njihovu?

Može u Nišu da se vozimo u busevima “Braće Krstić”, da ih platimo kao su Enterprize šatlovi, i nikom ništa. Znamo i za zgrade, za stanove, za ugovore, za harač za hale, sve…

Može čak da izađe snimak kako se nameštaju tenderi najveće vrednosti u istoriji Niša, Tužilaštvu se neće sklopiti kockice da nešto urade, jer naravno, nema elemenata ili se nisu stekli uslovi za bla, bla, bla… Zar ne?

Može da se zauzimaju sve bitne političke pozicije koje su poluge vlasti, a sve ispod radara odavno zaglupljenih i propalih medija i onih koji su na platnom spisku, jer njih zanima mahom da li će biti bureka sa “Čija semenkama” na press-ovima na kojima treba da ih pitamo bilo šta drugo…

Ali ćutite, dobro je, ima struje, vode, goriva, hrane, nebitno što nam je sve najskuplje možda i u Jevropi, ali to je da nam ne dođu Rvati, da nam ne kupe sve i da nam ništa ne ostane…

Ali, bez sikiracije, Kingpin sve gleda…

I da, znamo, sve znamo, i za veš mašinu i za jatake…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.