Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je uputila zvanično pismo Policijskoj upravi u Nišu povodom stanja u saobraćaju.

Više je nego očigledno da protesti koji su se odigrali prethodnih dana nisu ostavili ravnodušnim sve zvaničnike u gradu pa i u republici. Da se podsetimo da je Ministar policije Vulin juče najavio da će danas biti u poseti Nišu, gde će unutar Policijske uprave rešavati probleme koje očigledno Niš ima.

Da podsetimo, protest koji se održao u subotu, završio je ispred Saobraćajne policije gde se pojavio i načelnik PU Niš Slaviša Virijević.

Povodom istih problema Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je uputila pismo Policiji u Nišu.


Prenosimo vam u celosti dopis koji je javno objavljen na sajtu grada, da bi javnost bila upoznata i sa stavom Gradonačelnice povodom ovog pitanja:

“Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se pismom Policijskoj upravu u Nišu u kome je zatražila da se Gradu što pre dostavi pregled potreba saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja.
Ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak „crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća.
Poslednji događaji u Nišu u kome su na Bulevaru Medijana u saobraćajnoj nesreći stradala dvojica naših sugrađana, među kojima i dvanaestogodišnji dečak, povod je za hitnu reakciju Grada i policije i podizanje saradnje na viši nivo.
U pismu se navodi da Grad ispunjava obaveze iz Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša od 2017. do 2021. godine i Akcionog plana za sprovođenje Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša, ali i da je spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah dopuni u skladu sa eventualnim promenama indikatora i prioritetima u oblasti podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja u Gradu, ocenjuje se u pismu.
Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, deo prioriteta je definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš, a ukoliko je to potrebno Grad i policija će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima.
Naš zajednički cilj je, ističe gradonačelnica u pismu PU Niš, dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu svakog žitelja Grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno.”


Niška Inicijativa će da prati sve događaje vezano za nesreću koja se dogodila 4. januara 2021. oko 20:30 na Bulevaru Medijana. Pratićemo sve javne funkcionere povodom ovog pitanja i svako će biti pitan za mišljenje i stav u bilo kojoj prilici. Naročito će biti pitani oni koji nisu davali izjave javnosti niti su se oglašavali iako imaju dužnost to da rade.

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.