Autor: Nova.rs


Poslednja saobraćajna tragedija u kojoj su stradali dete i muškarac, digla je Niš na noge. Otpočeli su protesti kako bi se sprečila bahata vožnja i bezbednost u gradu podigla na viši nivo. Njih je na trotoaru usmrtio vozač audija koji je ubrzo uhapšen. Na niškom bulevaru Medijana, gde se dogodila nesreća, ne stiče se utisak da je saobraćaj bezbedan.

Repoterka Nova S iz Niša istakla je da se građani tog grada ne osećaju bezbedno i da su pojedine ulice u gradu praktično automobilska trkališta.

Zbog čega su građani Niša besni i šta se dešava sa procesom koji se vodi protiv vozača audija smrti, na ova pitanja ovoga jutra u emisiji “Probudi se”, odgovarao je Srđan Nonić, glavni i odgovorni urednik “Niške inicijative”.

“Mnogi medijski radnici su grešili u izveštavanju prethodnih dana i u javnosti su se pojavile informacije koje nisu tačne. Vozač automobila je odmah uhapšen i zadržan je 48 sati , saslušan je i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana. Standaradno za svaku istragu je da se identitet ne otkrije do kraja. Sa njim u automobilu su bile dve maloletne ženske osobe”, objašnjava Nonić.

Foto: Printscreen Nova.rs

On je rekao da su Nišlije izašle na ulice zbog činjenice da su ljudi nastradali na pešačkoj stazi i kako bi policijaci preventivno radili svoj posao.

“Policija ne treba da se pravda time što građani treba da ih zovu. Oni moraju da znaju šta je njihov posao. Svi koji žive u Nišu, veoma dobro znaju da je vrlo malo saobraćajnih policajaca u večernjim časovima. Nažalost, građani su u pravu kad se ljute i veoma dobro vide šta se radi”, poručio je on.

načelnik niške Policije Virijević pred građanima

Podsetimo, od samog početka ovaj slučaj je budno ispraćen u javnosti, kako zbog smrti dva nevina života, tako i zbog činjenice da su čudne okolnosti pratile ceo događaj.

Naime, samo dan nakon tragedije, ministar policije Aleksandar Vulin posetio je Policijsku upravu u Nišu, ali ta informacija prvobitno nije saopštena u medijima, što je suprotno praksi. Tek nakon što su nezavisni mediji objavili detalje o poseti Vulina, iz MUP-a je potvrđena ta informacija, saopštivši da je reč o redovnoj poseti.

Nesreća se dogodila 4. janura oko 20.40 sati, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je “audijem” udario 12-godišnje dete i 48-godišnjaka i da se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Obe žrtve su preminule nakon ove nesreće, a prema rečima očevidaca, Stamenković je u danima pre udesa “divljao” po niškim ulicama, vozeći skupoceni automobil.

Inače, ovo mladiću zbog nesreće preti do osam godina zatvora.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.