Grad Niš

Gradska uprava za imovinu i održivi razvoj je posle produženja roka na 40 dana za dostavu informacija od javnog značaja vezan za finansijski izveštaj i kompletan utrošak budžeta “sektora za vanredne situacije” za 2021, 2022, 2023. godinu, u produženom roku, odbila da dostavi tražene podatke pod izgovorom da DRI trenutno “češlja” gradske uprave, pa bi to ugrozilo proces, a ta dokumenta mogu biti predmet revizije.

Gradska uprava će povodom ovog odbijanja dobiti žalbu pravnog tima redakcije koju ćemo uputiti službi Poverenika. U prethodnom periodu smo se uverili da ceo javni sektor počinje da odbija zahteve i produžava rokove na 40 dana, posle čega odgovori budu u jednoj rečenici, kao što je bio slučaj sa Kliničkim centrom u Nišu, povodom fiansiranja prorežimskih medija.

Ružica Đorđević GU Niš
Ružica Đorđević Uprava za imovinu i održivi razvoj

Sektor za vanredne situacije se nalazi pod upravom za imovinu i održivi razvoj, čija je načelnica Ružića Đorđević, sekretarka Skupštine grada u prethodnom sazivu niške skupštine.

Uprava odbija da dostavi podatke
Gradska uprava odbija da dostavi podatke

Zbog ovakvog odgovora, poslali smo novu prijavu i dopis kancelariji DRI sa pojašnjenjem da se njihov rad koristi kao izgovor za netransparentnost u radu i skrivanje trošenja budžetskih sredstava.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski

Povodom ovog skrivanja finansija, postavili smo i pitanje za mišljenje Gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski i tražili njeno mišljenje. Prenosimo ceo odgovor:

Pišite tekst slobodno, do sada Kabinet nikada nije uticao na sadržaj Vašeg teksta, osim kada zbog neiskustva ili namere napravite materijalne greške…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.