Ponuda na pijaci

U Beogradu zelene pijace rade u četvrtak, petak i u subotu. Radno vreme je korigovano i smanjeno, ali građani glavnog grada mogu da kupuju sveže i jeftinije namirnice na pijacama.

U Nišu je odlukom Štaba za vanredne situacije odlučeno da se pijace zatvore. Pijace su poslednjih dana bile dobro snabdevene a nije bilo velike gužve na njima.

Činjenica je da na samoj pijaci zadnjih dana nije bilo gužvi, jer smo i sami obilazili iste, dok se mere razmaka između ljudi lako sprovode na ovakvom prostoru.

Pijaca
Red ispred velikih prodavnica; foto: Niška inicijativa

Sada umesto pijace koja je na otvorenom, imamo gužve ispred piljara i redove ispred većih radnji.

Pored činjenice da JKP Tržnica iz Niša ima malo manje radnika od beogradskih pijaca, sada jedan deo radnika mora da radi kao obezbeđenje, dok jedan deo operativaca nema posla.

Građani nam javljaju da neki radnici “Tržnice” u radno vreme borave na lokacijama pijaca u pijanom stanju, o čemu je obavešten i direktor ovog preduzeća, Goran Đorđević.

Đorđević je izjavio i da su naplata i prihod potpuno stali, dok je na pitanje o zatvaranju pijaca i eventualnim alternativnim rešenjima ove mere rekao da on lično nije bio za tu opciju, već za drugačije mere koje je sproveo i Beograd.

Author