Hala Čair

Pripadnici Vojske Srbije opremili su u toku današnjeg dana prostor unutar Hale Čair ležajevima koji će u slučaju da u zdravstvenim institucijama ne bude dovoljno mesta, činiti privremeni dom obolelima od koronavirusa.

Karantin zona u samoj hali, kao i maloj sali Sportskog centra “Čair” napravljena je tako da u nju može da bude smešteno do 1000 građana koji imaju blaže simptome infekcije.

Niška inicijativa pisala je u toku jučerašnjeg dana o planu gradskog štaba za vanredne situacije da se, ukoliko bude potrebe, u većim sportskim salama osnovnih škola smeštaju pacijenti sa blažom kliničkom slikom.

Činjenica je da unutar Hale Čair nema dovoljno toaleta i tuševa za ovoliki broj ljudi za koje je planirano da budu u karantin zoni, na šta je od strane stručnih savetnika koji su doputovali iz Kine upozoravan i Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Kako ne bismo dalje obrazlagali i delili utiske o ovome, predlažemo da pogledate foto galeriju koja se nalazi u nastavku i ostavite vaše komentare na našoj Fejsbuk strani.

Hala Čair
Jastuk
Hala Čair
Mala sala
Mala sala
Hala Čair
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Author