Svetlana Mitić 2

Direktorka Pčelice Svetlana Mitić viđena je na današnjem Press-u u Gradskoj kući, pa je po izlasku pitana za stanje hrane u Pčelici kao i o njenom priznanju krivičnog dela “zlupotreba službenog položaja” koji je priznala pred Višim tužilaštvom u Nišu.

Direktorka Pčelice je po “oportunitetu” priznala krivično delo i u zameni za “uplatu od 200.000 dinara u humanitarne svrhe” oslobođenja od daljeg krivičnog gonjenja. U zadnjem tekstu o kvalitetu hrane u Pčelici, izneli smo podatke o jelima i sastavu koji se serviraju deci u vrtićima.

U današnjem pokušaju da dobijemo odgovore od Svetlane Mitić, jedino šta nam je rekla jeste da “ne daje odgovore na ulici”.

Uprava Pčelice ima “zlatni standard” da ne saziva više ni konferencije, niti da se neko javlja na telefone ustanove, dok na poruke i pozive direktorka Mitić sada već tradicionalno ne odgovara.

Kvalitet hrane, rada sa decom pada, afere se nižu, krivične prijave i sudski troškovi rastu

Predškolska ustanova Pčelica ima preko 1000 radnika, dok je godišnji budžet ove ustanove premašio milijardu dinara još pre nekoliko godina. U ovoj ustanovi samo u zadnjih nekoliko godina, bilo je jako puno afera i ozbiljnih propusta u radu. Niko ne snosi odgovornost, kao što nam je i sama direktorka Mitić rekla na zadnjem (greškom zakazanom) pressu početkom ove godine.

U tekstu o izgledu obroka u Pčelici koji je izazvao veliku pažnju javnosti ali i reakcije unutar ustanove, izneli smo slike i svedočenje radnika koji su nam potvrdili isto što i roditelji dece koja idu u Pčelicu.

Pčelica u zadnjih nekoliko godina ima milionske gubitke zbog sudskih troškova, dok postupci koje radnici ili bivši radnici vode protiv ove ustanove se mahom završavaju na štetu Pčelice.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.