Direkcija za javni prevoz

Direkcija za javni prevoz grada Niša uručila je ove godine “Zahvalnicu za doprinos u radu” na proslavi povodom nove godine.

Evo nekoliko činjenica sa ove proslave i dodele nagrade:

Ivan Cvetković
Nagrađen za najbolje ćutanje od strane gradonačelnika?; foto: Facebook

Dobitnik “Zahvalnice za doprinos u radu” jeste Ivan Cvetković.

Cvetković je bio predsednik komisije za nabavku problematičnog gasnog autobusa zbog kojeg su on i bivši direktor Direkcije, Saša Petronijević hapšeni a istraga još traje.

Nagradu mu je lično uručio Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Nenad Stanković, portparol Direkcije za javni prevoz rekao je da su se na ovoj proslavi dodeljivale nagrade najboljim radnicima po sektorima, na osnovu statistike koja se vodi na godišnjem nivou.

Stanković je potvrdio da je Gradonačelnik uručio Cvetkoviću nagradu za izuzetan doprinos u radu preduzeća, prvenstveno u procesu izrade projekta javno-privatnog partnerstva u koji je bio uključen.

Neko bi pomislio da je čudno da je nagradu dobio neko ko je bio hapšen i uključen u nameštanje tendera na čelu komisije?

Šta je sa istim autobusom koji je bio predmet stvaranja i rada pomenute komisije na čelu sa ovim radnikom?

Trenutno stoji pokvaren na peronu autobuske stanice i skuplja prašinu za celih 80 000 eura za koliko je kupljen.

Autobus je bio predmet pisanja više medija i još uvek je aktivan slučaj u Višem tužilaštvu.

Autobus je vrlo brzo posle kupovine bio više puta u kvaru, dok najzad nije “penzionisan i stavljen van upotrebe” jer je očigledno u lošem stanju i nije ga moguće popraviti.

Takve radnike nagrađuje SNS kolektiv u Direkciji za javni prevoz Niša a nagrada direktno dodeljena od strane Gradonačelnika?

Kakvo je Vaše mišljenje o ovoj temi? Komentarišite na našoj Fejsbuk strani ovaj tekst, želimo da znamo stavove naših sugrađana.

Ukoliko imate bilo koje informacije, podelite je sa javnošću grada Niša.

Author