Demokratija dolazi u Niš

U Nišu se od 14-20. oktobra održava evropska nedelja demokratije na lokalnom nivou.

Na sajtu grada se može pročitati vest o obeležavanju, kao i najave da će biti raznih aktivnosti, naročito kroz Savet za mlade u Skupštini grada.

Ukoliko izuzmemo najave događaja na Pres portalu grada Niša, nigde nema ni pomena o tome kad i gde se održavaju aktivnosti pomoću kojih se sve to obeležava, u medijima se ćuti, podatke nismo našli ni na sajtu UNDP.

Pres portal grada Niša
Najava događaja skrivena od očiju javnosti; foto: printscreen

Zbog čega se kriju aktivnosti? Da ne bi došao neko ko ne treba?

Ovde je u vreme Darka Bulatovića ceo grad i svi aspekti društva privatizovani, SNS-izovani, svaki gost mora da bude proveren i nikako ne sme niko da dođe sa strane, pitanja nisu poželjna, već samo aplauzi i osmeh.

Mejl ćemo uputiti svim pomenutim organizacijama, medijima i samom kabinetu gradonačelnika sa pitanjima i protestom.

Srđan Nonić je bio član ovog saveta i evo njegovog mišljenja:

Ja sam lično bio član Saveta za mlade i na moju žalost mogu vam reći da je to telo čisto gubljenje vremena a značaj rada je isti kao „mlaćenje prazne slame“. Neke teme jesu bitne, ali nema nikakvog učešća mladih, već su to sve delegirani pripadnici stranaka iz Skupštine grada, koji samo sede i pričaju, mahom ništa pri tom i ne kažu.

Sve što je izrečeno u vesti na sajtu grada je ili potpuna izmišljotina ili samo mali deo istine ima u tome.

Sve te Kancelarije za mlade niti nešto rade, niti služe bilo kome drugom sem šačici postavljenika koji daju neke izjave medijima o nekakvoj brizi i radu sa mladima.

Sramno je šta sve rade i koliko manipulišu.

Niška Inicijativa kao najveća opoziciona grupa u Skupštini grada nije obaveštena o bilo čemu vezano za ovo obeležavanje ove nedelje.