Predstava drugarstvo

“Savet za kulturu Opštinskog odbora SNS Pantelej organizovao je izvođenje dečije pozorišne predstave “Drugarstvo”, za članove stranke i njihove najmlađe. Predstava je organizovana povodom obeležavanja Dečije nedelje.. 

Objava ovog SNS odbora koju smo pronašli na njihovoj Fejsbuk strani je uznemirujuća po više osnova.

Članovi Srpske napredne stranke iskazali su zadovoljstvo predstavom jer su njeni likovi…”uspeli da zaokupe pažnju i izmame osmehe njihovoj deci.”

Iz ove objave proizilazi nekoliko činjenica:

Prva: Postoje deca čiji su roditelji, bake i deke članovi Srpske napredne stranke i sva druga deca!?

Druga: Objava je retrogradna, nakon samog događaja, što znači da se  na dečju predstavu dolazi po stranačkom pozivu!

Treća: izgleda da su osmesi te dece vredniji od osmeha ostale dečice koja nemaju poziv na predstavu u organizaciji SNS!?

Pored očigledne zloupotrebe dece u političke svrhe, gde su već svima poznati velikani SNS-a iz Panteleja učestvovali (Vasiljević, Stanković, Marinković, Sekulić…) gde su deca gledala predstavu u sali oblepljenoj SNS posterima, dešava se još jedan krajnje uznemirujući detalj.

Naime, počeli smo da delimo decu na one od ljudi iz stranaka i one koji to nisu, a na prvom mesti u tome učestvuje direktorka predškolske ustanove Pčelica Svetlana Mitić.

SNS Pantelej
SNS Pantelej
SNS Pantelej
SNS Pantelej
SNS Pantelej
Predstava samo za neku decu
Predstava samo za neku decu
Predstava samo za neku decu
Predstava samo za neku decu
Predstava samo za neku decu
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Da li vladajuća stranka koja postavlja skoro sve direktore i funkcionere u institucijama kulture, aktivnosti tih institucija zamenjuje stranačkim radom!? 

Prijavu povodom ovog slučaja Odbornička grupa Niška Inicijativa podnela je Ministarstvu i to prvo protiv direktorke Pečlice. Ona i ustanova Pčelica treba prvenstveno da brinu o dobrobiti dece a ne da budu saučesnici u političkoj propagandi i zloupotrebi dece.

Funkcioneri SNS-a koji su učestvovali u organizaciji…predsednik opštine, odbornici, direktori i svi ostali znani i neznani “partijski junaci” morali su da  donesu odluku da se odvoji fond za predstavu i uveseljavanje NEKE dece!

Nema karata…ulaznica je roditeljska članska karta u stranci!?

Gospodo stranački funkcioneri, ova privilegovana deca su, nadamo se, iz predstave “Drugarstvo” naučila da budu dobri drugari i da će to biti i sa onom decom koja nisu pozvana da je pogledaju jer decu ne treba deliti!

Deca imaju jednaka prava bez obzira na to ko su im mama i tata i kakva su njihova politička opredeljenja! Ova država još uvek ima Ustav koji ovo reguliše bez obzira što ga vlast svakodnevno ignoriše i krši!

Neprihvatljivo je da deca gledaju predstavu u sali sa SNS obeležjima, a još gore je da deca budu birana zato što su od „drugova članova“. Najgore od svega ovde viđenog jeste da od malena budu indoktrinisana. Da li se to priprema nova „Crvena buržoazija“? O čemu se ovde zapravo radi?

Još jednom ponavljamo – u prilici ste da učinite da ustanove kulture svoj posao kvalitetno obavljaju za svu decu. To je vaš zadatak…ništa manje od toga!

A za ovo, stidite se pred svakim detetom ovoga grada koje ste izuzeli i kome niste “izmamili osmehe” preselivši dečje predstave iz ustanova kulture među stranačke zidove!