Sotirovski

Demant Gradonačelnice posle teksta “Zgrada sa koje je pao radnik i preminuo nema građevinsku dozvolu, nadležni bili upoznati”.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je poslala preko svoje press službe demant na tekst u kome smo izneli podatke do kojih smo došli. Demant prenosimo u celosti:

Dana 20. juna 2024. godine objavili ste tekst „Zgrada sa koje je pao radnik i preminuo nema građevinsku dozvolu, nadležni bili upoznati“ koji je pun neistina i zlonamernosti“. I to Vam nije prvi put.

Kažete da su nadležni bili upoznati, a niste se ni obratili nadležnima.

U tekstu koji ste objavili tvrdite: „da je pomenuta zgrada u opštini Pantelej komletno izgrađena bez građevinske dozvole i da ne poseduje tablu na gradilištu sa podacima objekta“. Ovo je brutalna neistina. Za pomenuti objekat je izdata građevinska dozvola i tabla postoji. Radovi su prijavljeni i za izgradnju objekta postoji ugovor o zajedničkom pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta za čije su uređenje plaćeni doprinosi.

Naveli ste i pogrešan broj građevinske parcele.

Jedino je tačno da se na tom objektu dogodila nesreća.

Na osnovu čl. 94. Zakona o javnom informisanju i medijima ( „Sl. glasnik RS“ br. 92/2023), molimo Vas da obajavite odgovor kako bi građani imali potpunu i tačnu informaciju.


U prethodnoj komunikaciji posle objavljivanja teksta, Sotirovski nije dala nijedan konkretan odgovor, kao ni broj dozvole, ni sliku table na gradilištu, već nas je uputila da pošaljemo pitanje Upravi za građevinarstvo. Iako i dalje ne možemo da nađemo podatke o dozvoli za pomenutu parcelu, postavićemo sliku parcele da se vidi javno na kojoj lokaciji je zgrada. radi se o parceli 8607 ko Pantelej.

Parcela
8607 parcela

U registru izdatih građevinskih dozvola ne možemo i dalje da nađemo podatke o dozvoli koji glase na investitora kao i za pomenutu parcelu.

Author