Zli čarobnjak Srećko

Nekada davno, na jednoj dugi, postojala su dva kraljevstva. Vilinsko, koje se nalazilo na svetloj
strani duge i kojim je vladala kraljica Triksi sa svojom ćerkom Eli, i Leprikonsko, koje se nalazilo
na mračnoj strani duge, kojim je vladao zli čarobnjak Srećko.

Ta dva kraljevstva su u sukobu već vekovima zbog zlih pokušaja krađe zlata Srećkovog dede i oca i njega samog.
Jednog lepog dana princeza Eli igrala se sa svojim prijateljicama Meri i Jasmin na sredini duge.
U jednom trenutku njihova lopta je krenula da se kotrlja niz dugu, pravo u kraljevstvo
leprikona.

U tom trenutku, bez razmišljanja, Eli je krenula za loptom, a za njom i njeneprijateljice. Koji trenutak kasnije sve tri završile su u žbunu ispred vojne baze leprikona, pogledale su malo oko sebe i videle kako ogroman broj leprikona ulazi u vojnu bazu.

To im je bilo malo čudno pa su odlučile da provere šta se to dešava. Jasmin se u trenutku dosetila da se mogu prerušiti svojom magijom u leprikone i tako ući u vojnu bazu. Tako je i bilo. Očas posla su
se prerušile i krenule u bazu. Na njihovu sreću niko nije ništa posumljao. Nakon ulaska u vojnu
bazu nisu znale šta dalje, pa su krenule da uđu u prostoriju gde su i svi ulazili ponovo, na njihovu
sreću, niko ih nije ni primetio.

U prostoriji je bilo puno leprikona, da ne kažem i previše, i svi su sedeli za velikim crnim stolom u kožnim foteljama. Devojke su uspele da pronađu mesta i smeste se, sada nisu znale šta dalje pa im je preostalo samo da čekaju. U jednom trenutku vrata su se orvorila i kroz njih je ušao zli čarobnjak Srećko na svom letećem magarcu sa šarenom grivom i pčelinjim krilima.

Svi su gledali u zlog čarobnjaka sa velikim poštovanjem dok su devojčice jedva izdržale da ne prasnu u smeh zbog magarca na kome je kralj jahao. Kada je kralj ušao, nije mnogo hteo
da odugovlači i odmah je prešao na stvar. ,,Podanici moji“, rekao je zli čarobnjak Srećko, ,,Dosta je bilo naših neuspešnih pokusaja da osvojimo dugu, zato je moj tim osmilio ovo, usisivač boja“ .

Svi su bili zbunjeni i međusobno pokušavali da shvate šta je usisivač boja. Malo nakon toga dobili su
odgovor. Usisivač boja je mašina kojom će zli Srećko usisati boje s duge. Kako? Pa jednostavno je, pritisne dugme i usisa boje. Zlog Srećka nisu zanimala druga mišljenja pa je samo izjurio napolje na svom magarcu, podigao se u vis i uključio usisivač boja. Eli i njene prijateljice potrčale su napolje kako bi ga zaustavile, počele su leteti svojim krilima do njega, ali bilo je neuspešno. Jednostavno, nisu mogle da lete toliko visoko. Eli je uspela da skupi svu svoju unutrašnju snagu, poleti do zlog kralja i otme mu usisivač boja, ali bilo je neuspešno, kralj je već usisao sve boje s duge. Svi su bili snuždeni, razočarani i tužn, kad Eli je shvatila da ako usisivač usisava može i da isisava. Tako je obrnula rad usisivača i vratila boje celoj dugi. Svi su bili presrećni, sem zlog čarobnjaka Srećka.

Zlog čarobnjaka Srećka su proterali na najsvetliji deo duge koji postoji za kaznu, međutim, on je zbog tolike mržnje koju ima oslabio njeno svetlo i zbog toga mi slabije vidimo dugu.

KRAJ!

Autor teksta je desetogodišnja devojčica iz Niša poznata redakciji.