Aleksandar Božinović

Tridesetjednogodišnji Nišlija, Aleksandar Božinović proveo je gotovo dve nedelje unutar zdravstvenog sistema u gradu jer je sa sumnjom na COVID-19 bio najpre hospitalizovan na Klinici za pulmologiju u Kliničkom centru, a kasnije i u privremenoj bolnici u starom delu ove ustanove.

Aleksandar je tokom iskrenog intervjua za Nišku inicijativu govorio o svim problemima i poteškoćama sa kojima se susreo tokom boravka u niškom kliničkom centru i procesa izlečenja od koronavirusa, koje mu je pre nekoliko dana konstatovano drugim negativnim testom na prisustvo virusa.

On navodi da je nakon povratka sa službenog puta iz Češke pre dva meseca osetio prve simptome u vidu blage temperature, koja je svakodnevno rasla, sve do nekih 39 stepeni.

Tada je krenuo da poziva lekare i pita za savete, ali je naišao na odbijanje uz tvrdnje da u pitanju nije koronavirus već neka druga bolest ili običan grip.

Najpre je vraćen iz Doma zdravlja, a do epidemiologa nije mogao da dođe jer mu njegov izabrani lekar nije izdao uput, pa je sa njima razgovarao pozivanjem kol centara, ali se i ovaj trud ispostavio uzaludnim.

Nakon dve nedelje tokom kojih je imao visoku temperaturu, pojavio se i suv kašalj koji je bio učestao u toj meri da je, kako Božinović tvrdi, pocepao jednjak i on krenuo da iskašljava krv.

Pregledan je tek nakon što je lekarima u Domu zdravlja saopštio informaciju o novim simptomima, nakon čega je upućen na Infektivnu kliniku, sa koje je prebačen na pulmologiju gde je hospitalizovan.

Priču Aleksandra Božinovića, Nišlije koji je zvanično izlečen od koronavirusa a da pritom nikada nije saznao da li je bio pozitivan na ovu zaraznu bolest pogledajte u nastavku.

Author