Niška Banja

Radovi na rekonstrukciji Trga u Niškoj Banji obustavljeni su, a ugovor sa izvođačem koji je pobedio na tenderu raskinut zbog nepoštovanja rokova.

Dugo najavljivana rekonstrukcija Trga sa fontanama zvanično je započeta 27. maja 2019. godine, a predviđeni rok za završetak bio je 75 dana od trenutka uvođenja izvođača u posao.

Ipak, problemi sa firmom SNL Graditelj iz Leskovca javila se već nakon nedelju dana, kada je građanin Niške Banje zatekao jednog od radnika kako spava u bageru.

Snimak koji nam je prosledio ubrzo po objavljivanju na Fejsbuk stranici Niške inicijative postao je “viralan”.

Iako je rok za završetak radova bio polovina avgusta, to nije sprečilo predsednika Opštine Niška Banja, Dejana Jovanovića da u svojim izjavama istakne da će sve biti gotovo do opštinske slave koja je 2. avgusta i tako manipuliše građanima.

Ipak, on je “promenio ploču” pa je u izjavi TV Prva 30. jula rekao da će i inicijalni rok od 75 dana biti probijen zbog “nepredviđenih radova”, te da će sve biti gotovo do kraja avgusta.

Da je očigledno da ni produženi rok neće biti ispoštovan govorile su informacije i fotografije sa terena koje smo dobijali a na kojima se jasno videlo da na gradilištu nikada nije prisutno više od dva ili tri radnika.

Prema našim informacijama, krajnji rok za završetak rekonstrukcije Trga sa fontanama jeste 30. april ove godine.

Kinezi grade celu bolnicu za zaštitu od virusa za 7 dana, a nama će umesto dva i po meseca, za rekonstrukciju najobičnijeg trga i farbanje fontana biti potrebno gotovo godinu dana. 

Hvala vam što postojite..

Author