Vatrogasci

U četvrtak 16. januara vatrogasna služba u Nišu je izvela na otvorenom vežbu sa specijalnim vozilom za kritične situacije i spasavanje ljudi iz zgrada i objekata koje je zahvatio požar.

Po informacijama koje smo dobili od samih vatrogasaca, vozilo je sposobno da platformu koja prima četiri osobe podigne na visinu od 62 metra, dok je danas na vežbi podignuta na 42 metra.

Vozilo je potpuno funkcionalno, u ispravnom je stanju, a osoblje u punoj pripravnosti.

U poslednjem požaru blizu Bulevara Nemanjića dve osobe su spasene iz zgrade koja gori ovim vozilom.

Sam prizor dok je platforma podignuta na 42 metra je u najmanju ruku uznemirujuća. Vatrogasci napominju da je moguće da se platforma podigne do otprilike 11. sprata.

Jedini problem predstavlja prostor za prilazak zgradama u Nišu, gde se jasno vidi da sa izvučenim stopama za stabilizaciju samo vozilo zahteva određenu širinu prilaza.

Ipak, prema rečima članova brigade, problem prilaska i dalje postoji.

Konkretno su naglasili prilaz zgradama iza Narodnog pozorišta, od kojih je jedna gorela pre nekoliko godina. Ne pomaže ni to što se tu sada nalazi montažna garaža koja je zamenila dugogodišnji parking.

Vatrogasci
Vatrogasci
Kran
Kran
Vatrogasci
Kran
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Oni su izrazili sumnju da pomenuto vozilo može da priđe na adekvatan način ovom objektu, a napomenuli su da postoji još takvih primera u Nišu.

Nemamo drugih reči osim čestitki i zahvalnosti ovim hrabrim ljudima na njihovoj profesionalnosti i požrtvovanosti.

Hvala vam što postojite, ali stvarno!

Author