Most

Pre otprilike dva meseca, doneta je odluka da se rekonstruiše most kod Ćele kule koji leži na Gabrovačkoj reci. Sanacija ovog dela trajala je umesto najavljena tri čak 14 dana, saobraćaj je često bio zatvoren a rezultati samo na prvi pogled zadovoljavajući.

Mi smo obišli ovu lokaciju tokom trajanja radova i uverili se u tehniku izvođenja javnih radova brzinom svetlosti.

Svega četiri dana nakon rekonstrukcije mosta na Trošarini i hvalospeva na sopstveni račun od strane Direkcija za izgradnju i samog Gradonačelnika, ovaj most krenuo je polako da se vraća u pređašnje, raspadnuto stanje.

Direktor Direkcije za izgradnju grada, Nebojša Lović, rekao je kako je on bio svestan da će taj most nakon tri dana ponovo početi da se raspada, ali da je to bio bolje rešenje nego da vozači i dalje lome svoje automobile pri prelasku preko njega.

On je takođe dodao da “nije u pitanju neznanje” kako je rečeno na snimku, već da je posao zamene dilatacionih spojeva neisplativ jer se radi o kratkoj deonici te da je izbor firmi koje se bave time u Srbiji jako mali.

Mesec dana nakon rekonstrukcije, most na Gabrovačkoj reci se nalazi u gorem stanju nego pre samih radova. Sve četiri dilatacione spojnice su propale, od toga je kao i do sada najkritičnija ona koja je u smeru ka centru grada.

Delovi betona koji je nanešen kako bi pokrio ove spojeve su se odvojili od površine i mogu da nanesu ozbiljnu štetu vozilu ukoliko ih bude zakačilo.

Neverovatno je da sama Direkcija za izgradnju grada čiji budžet za 2020. godinu iznosi 1,1 milijardu dinara nije u stanju da propisno održava postojeće puteve, trotoare, mostove..

Hvala vam što postojite…

Author