Srbij

Još jednom se ponovilo da kad je najteže, Rusi su tu da nam pomognu. Mislim ne baš nama, građanima Niša, već više ovim naprednjacima, koji su od apsolutne dominacije i ubedljive većine, došli do same ivice ambisa, koji ih vodi baš tamo gde su ih građani Niša poslali, glasanjem na ovim izborima.

Morali su naprednjaci da urade baš radikalan potez, ali bukvalno radikalan, i da pretvore jednog našeg Nišliju u Rusa. Mislim, šta im teško da rade nešto radikalno, ako znate na šta mislim. A taj način razmišljanja se zasniva da svakom nešto treba, i sve je trgovina, politički buvljak, bez obzira da li je to 31 mandat ili 300 miliona. Ono što im nije bitno, je ona „sitnica“ što je bitna građanima Niša, a to je poštovanje njihove izborne volje.

Mada, radi potpune istine, malo sam istražio preko interneta, i uvideo da smo ipak mi sami krivi što su nam se namnožile te manjinske (buba) ruse u Nišu. Video sam preko tog svemoćnog interneta da je najbolji lek za naseljavanje štetne populacije (buba) rusa postojanje prljavih prostora, gde se higijena retko i/ili loše održava. Zvuči poznato? A da je skoro sve prljavo u ovom našem Nišu, prljavo je. U potrazi za hranom (čitaj parama), koju ne biraju, (buba) ruse će naseliti svaki prostor gde hrane i otpada ima u izobilju.

To smo i sami videli juče, kad je novonapravljena „većina“ slavila „pobedu“ u baš takvom okruženju, uz obilje hrane i otpada. Znači, drage moje Nišlije i Nišlijke, pamet u glavu. Održavanje našeg grada čistim, sprečiće njihov dolazak i opstanak ovakvih uljeza. Metlu smo podigli decembra, ovog juna smo krenuli sa čišćenjem mračnih delova, ali izgleda da posao nije gotov. E sad, neko bi rekao da dolazak (buba) rusa bio dovoljan, ali izgleda da nije. Moralo se učiniti nešto više, onako brže, jače, bolje, da bi se ispunila želja našeg Ace, koji je 2. Juna uveče izjavio, onako tužno, da bi mnogo voleo kad bi imao 30 mandata u Nišu, i kad bi uz upotrebu večnog prijateljstva sa (buba) rusima imao i taj 31 glas u Skupštini grada, koji mu obezbeđuje većinu. Pa ko ima snage da mu odbije želju, ipak je on predsednik, vozi staru Škodu, živi u garsonjeri, oblači se iz „fundusa“ polovne garderobe, kad mu je hladno, ne uključuje grejanje, nego se ogrne zastavom Srbije. Da ne pominjem kako spava po hodnicima u Briselu, i sedi na hoklici kad ode kod čika Trampa. Moralo je da se pribegne i onom starom receptu opstanka diktatora na vlasti – prepravljanjem i „ispravljanjem“ rezultata. Tako je i ispalo da se negde između 5 ujutro i podneva, tog 3. Juna, desilo „čudo“ i da se stvorio nedostajući mandat. I to baš na dan gradske slave.

Posle neki kažu da ne treba verovati u čuda. Ne treba verovati, dovoljno je imati GIK koji ispunjava želje. A ako neko može, može GIK. Prvo zakaže 3. Juna sednicu sa početkom u 12:00 a poziv sa materijalom pošalje nekoliko sati kasnije. Pa onda prepravlja zapisnike sa biračkih mesta, bez prisutva predstavnika biračkih odbora sa mesta na kojima se rezultati prepravljaju, i na kraju požuri sa objavom konačnih rezultata.

Zašto požuri?

Pa zato što je svečana proslava „pobede“ u sedištu SNS-a bila već zakazana. Jer je šteta da se roštilj ohladi, i hrana pokvari. Mogu da se pojave i neke druge štetočine zbog toga, umesto samo (buba) rusa.

Zbog svega ovoga, drage moje Nišlije i Nišlijke, ovim putem predlažem da se 3. Jun u našem gradu, zvanično preimenuje u praznik vaskrsa po naprednom kalendaru, i da obaveza svakog građanina Niša bude da se na taj dan pozdravljaju sa „Mandat Voskrese“, a odgovor bi bio „Vaistinu Mandat“. Ili to, ili da uradimo temeljnu deratizaciju i dezinfekciju našeg grada?

Šta vi mislite?

Autor teksta je Danijel Dašić, građanin nepokorni

Author