Uzbunjivača Radeta Rašovića Sud je pravosnažnom presudom vratio na posao u JKP Goricu, gde je dobio otkaz zbog uzbunjivanja javnosti usled raznih nepravilnosti koje je ovo preduzeće imalo kroz godine poslovanja.

Presuda kojom se uzbunjivač vraća na posao

Rašović je vodio radni spor u dužini od 4 godine i 2 meseca, pa će iz budžeta JKP Gorice morati da mu bude isplaćeno oko 200.000 za sudske troškove, kao i zaostale plate, porezi i doprinosi u visini od 2.7 miliona dinara.

Rašović je poznat javnosti po istupima u medijima za mnoge nepravilnosti, gde je optuživao SPS i rukovodstvo grada koje je tada na čelu imalo Darka Bulatovića, da zbog koalicionog mira dopuštaju upropašćavanje ovog preduzeća.

O Gorici smo pisali u više tekstova, dok je pokrivanjem gubitaka kroz zadnjih 6 i  godina pokriven minus u preduzeću od oko 800 miliona dinara. Velika većina ovog novca je potrošena u mandatu Darka Bulatovića kao Gradonačelnika. Poslušajte njegov stav u jednom od govora za skupštinskom govornicom:

Rade Rašović će je javiti na posao u ponedeljak 18. aprila, i trebalo bi da nastavi tamo gde je stao pre više od 4 godine.

Posle “radničko uzbunjivačke golgote” koju je preživeo, kao i odbacivanja krivičnih postupaka koji su vođenji protiv njega po prijavama menadžementa Gorice i političara iz grada Niša, Rašovića smo pozvali na intervju. U istom bi smo izneli sve detalje o celom procesu i postupku uzbunjivanja, kao i detalje koje je iznosio u javnost.

Po Rašoviću, najveću krivicu snosi rukovodstvo koje je postavio SPS, i konkretno za ova 3 miliona tadašnji VD direktor i Upravni odbor, tadašnje rukovodstvo grada, kompletan kabinet Gradonačelnika, kao i tadašnji Gradonačelnik Bulatović, tadašnji Većnik za komunalnu delatnost, koji su sve znali šta se radi u Gorici, čak su za sve bili pismeno obaveštavani sa moje strane i od strane drugih.

Famozni izveštaji radne grupe koji su sačinili radnici JKP Gorica i Budžetska inspekcija, koji je na kraju završio u Specijalnom Tužilaštvu, navodno je zagubljen od pisarnice do kabineta tadašnjeg Gradonačelnika Bulatovića. Od Višeg tužilaštva u Nišu, praćenjem predmeta Gorice, dobili smo informacije da je formiran predmet prema više lica. Godinama isti predmet stoji u fazi “predistražnog postupka”.

Najviše mi je krivo što se Tužilaštvo ne oglašava, iako smo dokazali da samo govorili istinu i najviše mi je krivo što sindikat čiji sam predstavnik nije prstom mrdnuo da mi pomogne, iako su znali da je sve istina što sam govorio i imali su sve dokaze. Jedini ljudi kojima mogu da se zahvalim su moji advokatima Srđanu Janićijeviću i Ivani Trajković… izjavio je Rašović.

Naravno, redakcija Niške Inicijative će da prati slučaj JKP Gorice na dalje.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.