Vozila

Prema istraživanju koje smo sproveli u poslednjem periodu došli smo do podataka o procesuiranim krivičnim delima od strane pripadnika policije u Nišu i Tužilaštva kao i o više izgorelih vozila u periodu od decembra 2019. do pisanja ovog teksta.

Za informacije o ovim slučajevima obratili smo se Policijskoj upravi u Nišu, od kojih smo nakon izvesnog vremena dobili konkretne odgovore.

Odgovori su bili profesionalni i vrlo konkretni, sadržali su sve tražene podatke u skladu sa zakonom.

U nastavku teksta prosleđujemo odgovore koje smo dobili, onim redosledom kako smo dobijali pitanja od građana:

“Pripadnici Policijske uprave u Nišu početkom januara uhapsili su M. A. (2001) iz Niša, osumnjičenog da je 7. decembra prošle godine na raskrsnici Кnjaževačke ulice i Matejevačkog puta ubacio zapaljenu baklju u taksi vozilo.  Vozač taksija zadobio je teške telesne povrede, a vozilo je u potpunosti izgorelo”, navode iz Policije.

Osumnjičeni je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio “Teško krivično delo protiv opšte sigurnosti”, uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Nakon saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor do 30 dana.

26. decembra 2019. goreo je Fiat Stylo, policija je izašla na mesto događaja, utvrdila da je bio kvar na instalacijama i obavestila Tužilaštvo.

U toku decembra 2019. su gorela tri vozila, po jedan kamion, kombi i putnički automobil, dok su u januaru gorela dva kamiona.

O svim ovim događajima je obavešteno Tužilaštvo, ali zbog trajanja istraga nismo mogli da dobijemo još informacija.

Dakle, za poslednja dva meseca to je ukupno 6 vozila koja su izgorela iz različitih razloga.

Obaveštavamo javnost o tome.