Građani Makedonije se sve više ovih dana vakcinišu u Srbiji, dok je u Nišu vakcinacija danas bila do podneva jako efikasna na punktu u hali Čair.

Po rečima Aleksandra Milićevića iz Privredne komore Srbije koga smo zatekli na licu mesta, dnevno na punktu može da se primi oko 1600 vakcina, dok je do podneva bilo oko 350 vakcinisanih. Sve je organizovano preko privredne komore Srbije i Makedonije.

U Srbiji se vakcinisalo oko 1.3 miliona ljudi dok je prijavljeno oko 1.5 miliona, revakcinisalo se više od 900.000 građana. Govori se da je vakcina koju stranci dobijaju, Astra Zeneca, pred “istekom roka”, pa da je zato dajemo ovako “slobodno”.

Na licu mesta smo zatekli dosta veliki broj vozila makedonskih tablica, dok je jedan od građana iz Makedonije dao kratku izjavu da bi potvrdio činjenice.

Na punktu je danas ovako bilo, informacije koje smo izneli u klipu smo dobili od referentnih institucija:

Iz svih zdravstvenih institucija apeluju na građane da se vakcinišu, vakcina je civilizacijska tekovina i jedino na taj način možemo što pre i uspešno izaći iz ove pandemije, pojašnjavaju svi konsultovani medicinski radnici.