Na sednici Izvršnog odbora Komore javnih izvršitelja održanoj 22. marta doneta je odluka da se i ova komora prijavi za pomoć od države zbog cele situacije oko koronavirusa.

“Odlučeno je da se Komora javnih izvršitelja prijavi za učešće u programu direktnih davanja iz budžeta Republike Srbije privrednim subjektima i privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom bolesti KOVID-19”, navodi se u zapisniku sa Izvršnog odbora, a koji je potpisala generalna sekretarka Magdalena Novaković.

Zasad nije poznato o kolikom je iznosu reč, odnosno koliko novca pomoći bi javni izvršitelji mogli da dobiju zbog pretrpljenog gubitka usled cele situacije sa koronavirusom u našoj zemlju.

Inače, kako je portal Nova.rs već pisao, sudski izvršitelji su 19. marta organizovali Skupštinu komore sa više od 250 članova u hali 2a Beogradskog sajma, bez obzira na to što su mere u cilju suzbijanja koronavirusa na snazi.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je na sednici održanoj pre dva dana set predloga zakona iz oblasti finansija, među kojima su i zakonska rešenja o novčanoj pomoći građanima za ublažavanje posledice pandemije Kovid-19 u iznosu od 60 evra, kao i o dodatnoj pomoći za privrednike i najugroženije sektore i kompanije.

Tekst preuzet sa sajta Nova.rs.

Author