Nikola Panić SNS Niš

Suđenje Nikoli Paniću se produžava do kraja januara meseca, jer po nalogu Suda Policijska uprava nije dostavila snimak iz glavne zgrade policije u Nišu, koji je uvršten u zvanične izjave oštećenog Nonića od početka. Iako je po rečima sudije na pretresu Policijska uprava pojasnila da postoji samo video zapis a ne i audio, isti snimak nije dostavila predmetnom sudiji do održavanja današnjeg pretresa.

Suđenje Nikoli Paniću će čekati i da svedoka sa snimka koji je učestvovao u samoj poteri, jer od početka procesa Policija nije uspela da ga uredno pozove i u tužilaštvo na saslušanje u okviru predistražnog postupka, kao i na sve održane pretrese. O ovim činjenicama obavestićemo Stalnu radnu grupu kao i NUNS.

Panić i optužni predlog
Suđenje Paniću: optužni predlog OJT-a

Policijska uprava je dopisom konstatovala da je pomenuti svedok promenio adresu, ali ništa sem toga. Na prethodnom pretresu gde su saslušani Panić i Nonić, obojica su izjavila da pomenuto lice viđaju po gradu i da ga jasno prepoznaju. Okrivljeni Panić je izjavio u sudnici da je čak i razgovarao sa svedokom na ulici kada su se navodno i sreli.

Povodom ovog napada nijedan “nezavisni” niti prorežimski medij u Nišu nije objavio vest i tekst o ovom događaju. Novinarska udruženja su reagovala sa zakašnjenjem, dok je u ovom slučaju samo i jedino Stalna radna grupa za bezbednost novinara i Osnovno tužilaštvo uradilo sve po “protokolu” napada na novinare, tj Tužilaštvo je saslušalo učesnike događaja u roku od 48 sati. Optužni akt je čekao više od 7 meseci, ali je na kraju podnet po članu 138. Krivičnog zakonika RS.

Nikola Panić je radnik Gradske uprave grada Niša i urednik provladinog “Portala 018”, dok njegovo medijsko udruženje na godišnjem nivou inkasira preko 7 miliona dinara od raznih ugovora. Podaci koje imamo kao redakcija govore da je “Portal 018” redovno na spisku medija koje finansira javni sektor u Nišu, ali i ne samo u Nišu već i u opštinama i gradovima u blizini Niša.

Posle ovog incidenta, organi gradske uprave gde Panić i radi, ušli u seriju falsifikovanja dokumenata o radnom vremenu Nikole Panića, zbog čega je podneta krivična prijava protiv više lica koje rade u javnom sektoru grada Niša, ali i nekoliko dopuna iste krivične prijave. Upravna inspekcija je konstatovala nepravilnost u ovom slučaju jer u samom aktu nije postojao zavodni pečat, ali je navela da nema kršenja zakona pa nije bilo mesta za dalje postupanje.

Author