Pisali smo o tome šta se sve postiglo poznanstvom sa Većnikom Kačarom, kao i koje sve funkcije i benefite ima Steva Živković koji je desna ruka Kačara, Većnika za sport u Nišu. Evo nastavka priče korišćenja resursa grada Niša za pomenuti klub Živkovića, Univerzitetski kik-boks klub Naissus.

Klub Naisus Steve Živkovića, koji smo pomenuli u tekstu kojim smo detaljno objasnili sve funkcije i veze sa Živkovićem kao i količinu finansiranja, opet je izašao u centar pažnje kroz dokumenta koja smo dobili istražujući veze i rad u sportu.

Mesna kancelarija Palilula, koja se nalazi odmah iznad Niškog kulturnog centra, jula 2019. godine je rešenjem Gradske uprave renovirana kroz program održavanja zgrada i imovine. Renoviran je krov kao i enterijer, dok još nismo dobili detaljne informacije šta je sve kupljeno u ovoj rekonstrukciji kao i taksativne cene. Odmah po završetku ove nezvanično skupe rekonstrukcije, komisija za izdavanje poslovnog prostora grada Niša, odlučila je da u postupku pred komisijom odobri korišćenje adaptiranog prostora od 250 kvadrata Klubu Naissus Steve Zivkovića po ukupnoj ceni od oko 16.000 dinara mesečno, tj oko 80 dinara po kvadratnom metru. Naisusu je dobio ovaj prostor ne na licitaciji, već direktnom pogodbom, gde mu je cena bila zagarantovana.

Klub Naissus je dobio u 2019. godini 1.5 miliona dinara za program koji je akcija rekreativnog karaktera i traje jedan dan. Godišnji zakup ovog prostora izađe na oko 200.000 dinara, tako da je obezbedio pokrivanje ovog prostora parama iz Budžeta grada.

Da bi stekli bolju sliku, zakup sale za fizičko u jednom terminu košta oko 1500 dinara, dok je Trening centar Živković dobio 3 sale sa oko 65 kvadrata, kao i dodatne prostoje za ceo mesec i plaća 16.000 dinara.

Po zvaničnim rezultatima, Univerzitetski kik boks klub Naissus je jedan od najlošije plasiranih klubova na tabeli kik boks klubova u Srbiji, beležili su sve poraze, dok su samo jednu medalju dobili žrebom. Zato su i nagrađeni milionskim iznosom i ovim benefitima o kojima pišemo.

Uvidom u video materijal ovaj prostor ustvari koristi Trening centar Živković  za skoro sve sem za Kik Boks. Pa tako imamo kross fit i teretanu, specifične treninge za sve sportove. I dalje ostaje nejasno da li Trening centar Živković koristi ovaj prostor ili Univerzitetski kik boks klub Naisus.

Obzirom da je jedan od uslova zakupa ovog prostora da se ne izdaje trećim licima već da se koristi isključivo za rad organizacije kojoj je dat, postavlja se pitanje, jer Živković više nije na čelu kluba Naissus, šta u tom prostoru radi Trening centar Živković. U klipovima se napominje da se u ovom prostoru spremaju i takmičari Rukometnog kluba Železničar.

Tako se najlakše počinje lični biznis! Grad ti da prostor, opremi i renovira, još dobiješ pare od grada za neki program od jednog dana i prihoduješ milione. Tu dolaze i drugi milionski klubovi, svi sarađuju na grbači Nišlija, jedna velika srećna porodica milionskih klubova i pojedinaca… rekao je za Nišku inicijativu sagovornik iz sfere omladine i sporta.

Druge organizacije slične Živkovićevoj plaćaju oko 250 dinara po kvadratu prostor za držanje treninga. Informacije smo proverili na više lokacija i sa više sagovornika.

Većnika Kačara nećemo ni da pokušamo da zovemo, njegov stav oko saradnje sa medijima je jasan. Ako pitate samo šta treba, pričaćemo. Ujedno protiv Kačara je podnešena krivična prijava zbog poziva i pretnji Glavnom i odgovornom uredniku Niške Inicijative.

Poslali smo dodatni zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, za detaljan ugovor o izvođenju radova sa detaljima ove mesne kancelarije, pa ćemo po dostavljanju istog da objavimo sve podatke koji su javni.

Po informacijama do kojih smo došli, Živković više ne radi u Kancelariji za mlade, već je sada u Sekretarijatu za privredu grada Niša.

I naravno: Hvala Vam što postojite!

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.