Parking u Rovčetu je krenuo sa naplatom ove nedelje. Dat je Parking servisu(a kome drugom?) i krenulo je naplaćivanje. Ok, jeste počišćen, sređen, “oVarban”, osvetljen i sl, ali zar nije mogao da se sredi i da bude na usluzi Nišlijama i bez naplate?

Ovo je drugi javni resurs u kratkom periodu koji je dat Parking servisu. Da li treba da promenimo ime grada u “Parking servis grad”

Naravno da nije mogao! Što bi bio? Ako nešto može, naplati i oporezuj ga, što da ne? Građani ne trebaju ništa da imaju, a to što imaju oporezuj preko mere, ili im otmi paukom, otežaj im korišćenje, naplati taksu ili sl. Sve uvek po istom ključu. A zašto? Zato što lideri u svim segmentima nemaju ideju kako treba da izgleda jedno uređeno društvo i čemu služi administracija, javni sektor, činovnici… Pa da im služi narod, a ne oni narodu?

Jedno društvo ne može da propadne skroz i nestane, ali može da bude izuzetno neprijatno za život. Zbog te neprijatnosti mi bežimo iz rodne zemlje i ostavljamo je najgorima.

Sada će Pauk da češće obilazi okolne ulice, da podiže kola koja moraju da se tu parkiraju jer postoji potreba za time. I to je Win-Win za Parking servis, a za Nišlije sve suprotno…

I naravno, Nije Milošević kriv…

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.