Na konferenciji za novinare ispred tržnog centra Delta, Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na pitanje novinara o ostavci načelnika Komunalne milicije, ovog puta dala drugačiji komentar nego do sada.

Iako je trenutni načelnik po izjavi koju je dala i samoj redakciji podneo ostavku, sada izjave idu u drugom smeru. Navodno nije dao ostavku, i “novinari treba da pitaju onog ko je to izmislio” po rečima Gradonačelnice.

Izjavu povodom ovog slučaja pogledajte na snimku:

U novinarskom pitanju koje smo postavili Gradonačelnici mejlom, odgovor koji je dala glasio je ovako:

“Očekujem zvaničnu potvrdu ostavke ako je bude bilo. U razloge podnetih ostavki, ukoliko ih sami podnosioci ne istaknu, ne ulazim”.

Iako je poznato i u Gradskoj upravi i u Gradskoj kući zbog kojih razloga se sve ovo dešavalo, sada odgovori bivaju drugačiji.

Nakoliko radnika Gradske uprave koji su upućeni u temu, izjavljuju za redakciju:

“sada pokušavaju da nađu drugo radno mesto po sistematizaciji za načelnika u ostavci, ali da imaju problem da udome ovakav kadar, svi znaju o čemu se radi, ali niko javno ne govori o tome”.

“Umesto da se traže odgovori zbog čega isti načelnik Đorđević nije udaljen sa radnog mesta i pokrenut disciplinski postupak zbog zloupotreba i falsifikovanja, sada se govori o tome da se pitaju oni koji lažu o razlozima i uopšte o postojanju ostavke” govore dalje naši sagovornici.

Snimak na kome se vidi ceo slučaj pogledajte u prilogu koji smo već objavili u tekstu:

Potvrdu o eventualnom pokretanju istražnog ili krivičnog postupka od Višeg tužilaštva smo tražili, ali nam je Pr ovog tužilaštva rekao da će nas obavestiti uskoro o tome.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.