Omladina

Već duže vreme skupljamo podatke o svemu u političkom životu u gradu. Iz svih mogućih informacija i razgovora sa ljudima, od toga sa nekima koji su sa “tamne strane”, došli smo do zaključka da ovaj post na strani SNS-a apsolutno otvara poglavlje pomoću kojeg SNS sprema teren za predstojeće izbore.

Fokus će da budu mladi, iz više razloga. Pa stariji su stariji, ide i iskustvo uz sve to, pa ne mogu da ih više lažu, naročito ne za plate i penzije, ne za radna mesta, počeli su ljudi da vide da nema ništa od toga. Stariji kadar je takođe ukapirao da nema mnogo vajde od posla, jer, iskreno, ne mogu svi koji su do sada bili tamo da se zaposle.

Tu dolazi zlatna fuzija. Nove, mlade snage, hoće posao, ne znaju šta ih čeka i koliko lažu, misle da neće njih da slažu, na sastancima im velikani pričaju priče o ko zna čemu (ne smem ni da zamislim kad vidim ko im drži sastanke u Nišu), mladi ko mladi stvaraju sliku prosperiteta u glavi ne shvatajući da im prodaju “sendvič od balege bez hleba”.

Lepše je videti mlada lica, ona puna nade i snage, kako im se smeju i nude časopis sa naslovnom stranom “prve usne Srbije” i pričom kako ih sve AV AV voli, a SNS ide u budućnost a Srbija sa njima. Otvaraju fondaciju za mlade, edukuju ih šatro nešto, radiće neke brošure, a kad pažljivo pročitaš šta će da se radi, vidiš da je to jedan “Big empty”, narodski rečeno tupljenje za goleme pare.

Kancelarije za mlade će biti glavna floskula u izbornoj demagogiji, bar u Nišu. Jedino su se malo prevarili jer su sve kancelarije za mlade detaljno obrađene i sagledane, pa vas pozivamo da krenete u kampanju. Ujedno vas malo sapliće potvrđena optužnica pred Sudom za Stevana Živkovića, šefa kancelarije za mlade, prvog među jednakima što se tiče omladine.

Građani će se upisivati na spiskove, dobijati šećer i zejtin, glasati za našeg najlepšeg AV AV-a, a u svojim redovima dobiti razne Džokere, glavonje, nepismene, sumnjive biznismene, lažne profesore, koji se kriju na listi iza imena Prvorođenog. Glasaš za Prvorođenog a dobiješ Bulatovića i Banđura, gledaš mladog Milana, lepog i iskrenog ali zavedenog a dobiješ Nešu Gusku.

I još jednom pozivam vas velike i jake jurišnike Prvorođenog, vi što ste toliko jaki da je svemir mali za vas, otvorite debatu na bilo koji temu u medijima koje plaćamo 94 miliona, da malo pričamo uživo ako smete.

Ako ste toliko jaki, šta će vam ucenjivački spiskovi po javnom sektoru, popisivači u svakoj ulici, Vučićevi vesnici dobrih vesti na vratima kuća i stanova, džipovi, naslovi svih novina sa prvorođenim na naslovnoj strani?

Mnogo ste jaki, a ne smete na debatu već dve godine. Mnogo ste jaki, hrabri… Izađite na crtu…

Eh, gde baš nađoh crtu…?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.