Po informacijama do kojih smo došli, trenutni načelnik Komunalne Milicije Milan Đorđević će uskoro biti smenjen.

Đorđević je po saznanjima i objavljivanju podataka od strane redakcije Niške Inicijative bio u čudnoj poziciji da se vodi na radnom mestu i prima punu platu dok je bio van zemlje, zbog čega se vodi postupak pred odeljenjem Višeg tužilaštva u Nišu, a o samoj Komunalnoj miliciji pisali smo više puta, kao i o svim nepravilnostima i propustima u radu.

Sagovornici pretpostavljaju da je zbog istrage Uprave kriminalističke policije upravo i smenjen.

Pored Đorđevića, doći će do smene i šefova, ali preciznije detalje nismo dobili. Ono šta je sigurno jeste da će novi načelnik biti radnik gradske uprave. Nemamo potvrđene informacija ko će biti jer imenovanje nije zvanično, ujedno se na broj nadležne Uprave za komunalne delatnosti niko nije javljao u toku dana.

Za novog načelnika pominje se ime bivšeg načelnika Uprave za sport, koji je vodio ovaj resor u vreme dva Većnika za sport, Pešića i Kačara, i u čije vreme su budžeti određenih organizacija dostizali nikad veće milionske cifre. Tada je načelnik uveo praksu revizije svih finansijskih izveštaja organizacija u sportu, iako zakon nalaže da se vrše revizije samo onih koji imaju prihod od grada veći od milion dinara. Smenjen je sa te funkcije od strane bivšeg većnika Kačara bez obrazloženja.

“Sagovornici koji rade u gradskoj upravi se pitaju da li u gradskoj upravi postoje kvalitetni ljudi koji mogu da vode neki sektor ili se samo jedni te isti vrte godinama, dok samo poneki novi kadar SNS-a ispliva na neke rukovodeće političke funkcije.”

Ono šta kaže sam zakon o Komunalnoj miliciji vezano za načelnika, jeste da načelnik može da bude samo pravnik sa minimum 4 godine fakulteta pravnih nauka kao i da mora da ima položen kurs za komunalnog milicajca.

Pratićemo na dalje sam rad na sistematizaciji ove službe.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.