Autor N1


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), “analizirane i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil”. Na sastanku je doneta odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu.

Kako se navodi, sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Policijska uprava u Nišu će se obratiti rukovodstvu Grada Niša sa konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu, navodi se u saopštenju MUP-a.

N1 je juče tražila od Policijske uprave u Nišu obaveštenje o dolasku ministra Vulina i zahtevala da prisustvuje tom sastanku, ali odgovora nije bilo.

Nišlije su u sobotu masovno protestovale tražeći ostavku načelnika Policijske uprave. Proteste su pokrenule saobraćajne nesreće u kojima su ginuli pešaci, od kojih je poslednja bila 4. januara, kada su poginuli dečak od 12 godina i 48-godišnji muškarac.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se još nije zvanično oglašavala po pitanju nezadovoljstva bezbednosnom situacijom na ulicama, iako je nekoliko hiljada građana zahtevalo u sobotu od nje da se za njihove zahteve zainteresuje.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.