Niško porodilište

Slike niškog porodilišta su posle našeg poziva na društvenoj mreži Facebook, poslale žene koje su se porodile kao i članovi porodice tih žena na mejl redakcije i u inbox Facebook strane Niške inicijative, zajedno sa opisom svojih iskustava.

Slike niškog porodilišta ćemo jednim delom da objavimo, kao i nekolicinu komentara i iskustava. Napominjemo da su iskustva jako subjektivna, imena lekara, kao i svog ostalog osoblja nećemo da objavljujemo. Ono što je zabrinjavajuće, jeste činjenica da se vidi jako loše stanje kupatila, kao i da oprema ne izgleda ni najmanje dobro. Na jednoj od slika se vidi otrov “Mišomor” ispod kreveta u kome leže porodilje. Ukoliko narednih dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u posetu, možemo samo da se nadamo da će neki oštar lokalni novinar da ga pita neko nezgodno pitanje vezano za stanje u porodilištu (naravno da se šalimo, to neće da se dogodi).

Mišomor ispod kreveta
Niško porodilište: stavili otrov za pacove ispod kreveta

Hrana koja je slikana je posluživana u dužem periodu i za različite obroke, slike su dobijene od jako velikog broja žena. Javljali su se i očevi sa slikama i sa iskustvima svojih žena, jer su se žene plašile da se oglase.

Kao redakcija i kao urednik odgovoran pred zakonom, odlučili smo da objavimo ovakav tekst bez traženja mišljenja, odgovora i pojašnjenja nadležnih iz KC Niš. Ukoliko je tačno samo 10% od napisanog, vreme je da se iznese javno, makar samo jedna buduća majka da ne doživi neprijatnost ili u nemogućem sledu okolnosti, da se nadležnipostide i poprave stanje.

Prvo će da objavimo slike hrane, uslova i zgrade, a posle lična iskustva koja su stigla redakciji.

Slike uslova:

A ovo su lična iskustva, neka dobra i nažalost više loših:

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.