Sistem za registraciju vozila koji je u sistemu MUP-a već tri dana je van funkcije. Usled nefunkcionisanja sistema, građani nisu u mogućnosti da registruju vozila. Iako je registracija zakonska obaveza, izjava čelnika MUP-a govori da će policija tolerisati građane koji nisu produžili registraciju, ukoliko se u kontroli utvrdi da im je registracija istekla.

Iz MUP-a uveravaju javnost da “stručne službe rade na otklanjanju kvarova” na sistemu za registraciju. Radnici i vlasnici tehničkih pregleda u Nišu potvrđuju da sistem koji im je neophodan za rad nije u funkciji.

Izvori iz MUP-a govore o prekidu koji će možda da traje do utorka, ali nema nikakvih detaljijih informacija. Ovo nije prvi put da sistem izdavanja nalepnica “padne”, ali je obično primer da sistem padne u toku dana i da ne radi par sati.

Sistem za registraciju vozila ne radi već tri dana, kad će ne zna se

Ove godine nov pravilnik o radu tehničkoih pregleda je stupio na snagu, pa je tako obaveza svih tehničkih pregleda da imaju više kamera koje sve vreme snimaju auto na registraciji. Takođe je propisano da tehnički pregled treba da traje minimum 35 minuta,  iako višestruko puta manje je bilo nekada potrebno vremena za ovaj posao, pojašnjavaju građani koji rade godinama na tehničkim pregledima.

U oktobru mesecu postojao je prekid u radu, koji je trajao jednog celog vikenda, po obaveštenju je bilo u pitanju redovno održavanje. Po rečima ljudi sa tehničkih pregleda, sistem ima tendenciju da ponekad stane sa radom.

Postavlja se pitanje zbog čega država ima problem sa hardverom i sistemom, kada ima neograničene resurse, pojašnjavaju izvori redakcije.

Author