Pijaca

Prodavci na skoro svim zelenim pijacama, bez ikakve najave o zatvaranju unapred, ostaju sa velikom količinom robe koja je izvesno da će da im propadne. Pre nekoliko dana je izdata naredba da se zatvore robne pijace, problem je nastao jer nije bilo najave o zatvaranju zelenih pijaca.

“Hranu i robu sa naših tezgi nije moguće da spakujemo i čekamo bolje vreme ili neki datum, roba nam propada. Nije bilo ni najave o zatvaranju zelenih pijaca, u tom slučaju bi smo rasprodali hranu ili poklonili je nekome, ovako će samo da propadne. Da smo upozoreni o zatvaranju ne bi smo ni nabavljali robu. Sad mi plaćamo što neko nije mislio unapred ili nije pripremio građane i službe”

Odluku o zatvaranju zelenih pijaca niko nije najavio, samim tim ni građani nisu uspeli da se pripreme za ovu odluku, na šta se žale i građani Niša. Ovakav brz i nepripremljen potez kod nekih građana je izazvao dodatnu uznemirenost koju su izrazili Niškoj Inicijativi.

Na poznatoj “bulevarskoj pijaci”, iako nedelja nije pijačni dan bilo je dovoljno voća i povrća u ponudi.

Cene su bile na istom nivou kao i ranije. Ono što je najviše dostupno u ovom periodu godine jesu kupus, šargarepa, zeleniši za supu i salatu kao i luk i krompir.

Kupus je oko 40-50 dinara, rotkvice 30 dinara vezica, luka je 50 dinara za 3 vezice, krompir oko 60 dinara, dok je šargarepa 80 dinara.

Lekari i svi stručnjaci predlažu da se koristi sve od povrća i voća, kao i da hrana bude raznovrsna i šarena što je više moguće.

Naglašavaju da stanje imunog sistema uvek ima veliku ulogu u ovakvim situacijama, dok na to u velikom procentu utiče ishrana i životne navike.

Ovako je izgledala pijaca u nedelju 22. marta. Nije bilo prisutno mnogo ljudi koji su bili kupci.

Pijaca
Ponuda na pijaci
Pijaca
Pijaca
Pijaca
Pijaca
Pijaca
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Author