Posle tragične saobraćajne nesreće na bulevaru Medijana, kao i svih obećanja koja su usledila da se smiri javnost zbog smrti dva pešaka, na terenu nema nikakvih promena. Očigledno su se nadležni ponadali da je javnost zaboravila na ovu tragediju.

Obećavane su kamere za kontrolu brzine ali prvenstveno bankine i zaštitne ograde, dok je smenjen i načelnik saobraćajne Policije. Ubrzo posle tragedije su krenuli protesti zbog situacije sa suđenjem kao i visinom zaprećene kazne.

Odmah posle početka protesta koji su reakcija zbog nedostatka mera na ulicama, saobraćajna policija je lansirala kampanju kažnjavanja građana koji su vozači, pa smo objavili i zvaničnu statistiku napisanih kazni. Evo i zvaničnih podataka u slici gde se jasno vidi da je akcija bila odmazda prema građanima, dok su se najmanje kažnjavali prekršaji za nasilničku vožnju:

Pa je tako javnost dobila podatke šta je bilo ciljano ovakvom kampanjom policije.

Evo kako je izgledala lokacija na kojoj se dogodila nesreća, gde su se videli i tragovi nesreće koji su otkrivali brzinu i ostale detalje:

I dalje nema nikakve reakcije nadležnih, ograda, bankina, nove signalzacije, poteza i mera Policijske uprave u Nišu.

Poruka koju šalju političari nije sjajna, jer smo po podacima iz Policijske uprave i Prekršajnog suda saznali da je Boban Džunić, Predsednik Skupštine grada Niša, upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, jedino ne znamo tačan promil prisutstva alkohola koji je imao u krvi, jer znamo samo da je imao više od 1 promila.

Nisu svi zaboravili!

Hvala vam što postojite

Ako vam se sviđaju teme koje otvara Niška Inicijativa, pomognite nam deljenjem tekstova na društvenim mrežama.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.