Boban Džunić predsednik Skupštine grada Niša je po podacima do kojih smo došli, u prvoj polovini juna 2021. godina zaustavljen od strane Policije dok je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola.

Po podacima do kojih smo došli iz Prekršajnog suda u Nišu, pokrenut je prekršajni postupak protiv Džunića zbog vožnje u alkoholisanom stanju, dok je Policijska uprava u Nišu odbila da dostavi podatke o ovom slučaju, koji nam je potvrđen iz više izvora.

Policijska uprava nam je odbila zahtev za dostavu podataka, o čemu će biti reči u narednim tekstovima.

Prekršajni sud nam je dostavio broj predmeta u kome se jasno vidi da je protiv Džunića pokrenut prekršajni postupak.

Naši izvori nam pojašnjavaju da nije isto ako je Džunić imao jedan ili više promila alkohola, pa samim tim smo morali i da pitamo samog Džunića o detaljima.

“Ukoliko je imao preko određene granice prisutstvo alkohola, po službenoj dužnosti se pokreće prekršajni postupak dok se posle određene granice vodi na “trežnjenje” lice koje je zatečeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola” pojašnjava naš izvor.

Jedan od razloga za direktno pitanje Džuniću jeste što zvanično nismo dobili tačan podatak sa koliko promila je zatečen u saobraćaju.

“Posle jako loše godine, posle više žrtava u saobraćajnim nezgodama, kao i periodičnog obaveštavanja od strane Policije o građanima koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, trebalo bi da javne ličnosti imaju veću odgovornost u svom ponašanju” pojašnjavaju naši izvori…

Evo kako je predsednik Skupštine grada Niša odgovorio na pitanje uživo na press-u suočen sa direktnim pitanjem:

I da, nastavljamo sa radom na sajtu www.niskainicijativa.rs pa nam pomognite deljenjem tekstova.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.